knup1 Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Witam mam kilka pytań . 1/Co sądzicie o Desert Eagle firmy HFC ( http://www.sklep-asg-rc.pl/product-pol-172-Gazowa-replika-Desert-Eagle.html ). 2/Czy na prawdę pasują magazynki od Tokyo Marui do tej repliki do magazynków HFC nie mogłem znaleźć . 3/ Jedna osoba się wypowiadała "Dobra gazówka, pomijając fakt że zaraz po otwarciu trzeba regulować zawór w magazynku (u mnie był bardzo nieszczelny) i do elementów uderzających o siebie w trakcie strzału trzeba dokleić kawałek gumy bo po ok 500 strzałów zamek po prostu pęka to jest to najlepsza klamka w tym przedziale cenowym z jaką miałem styczność" czy to mogą być wady seryjne czy tylko w tamtej replice . Jak ktoś miał/ma niech napisze czy też ma/miał takie problemy . PS. sorry za interpunkcje Link to post Share on other sites
Kyrios Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Witam mam kilka pytań . 1/Co sądzicie o Desert Eagle firmy HFC ( http://www.sklep-asg-rc.pl/product-pol-172-Gazowa-replika-Desert-Eagle.html ). 2/Czy na prawdę pasują magazynki od Tokyo Marui do tej repliki do magazynków HFC nie mogłem znaleźć . 3/ Jedna osoba się wypowiadała "Dobra gazówka, pomijając fakt że zaraz po otwarciu trzeba regulować zawór w magazynku (u mnie był bardzo nieszczelny) i do elementów uderzających o siebie w trakcie strzału trzeba dokleić kawałek gumy bo po ok 500 strzałów zamek po prostu pęka to jest to najlepsza klamka w tym przedziale cenowym z jaką miałem styczność" czy to mogą być wady seryjne czy tylko w tamtej replice . Jak ktoś miał/ma niech napisze czy też ma/miał takie problemy . PS. sorry za interpunkcje Na Twoim miejscu bym się poważnie zastanowił nad takim wielkim klocem jak DE i wziąłbym to: http://www.sklep-asg-rc.pl/product-pol-851-Colt-1911-Full-Metal-Tercel.html Z tego co wiem to jest najlepsza klamka w tej klasie cenowej i magi od TM na 100% do niej pasują. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Kyrios, od razu mu cm.28 poleć. CZY KOLEGA PYTAŁ O TERCELA?! Tak, podobno pasują magazynki TM. Tak twierdzi mój znajomy- posiadacz. Z tego co ja grzebałem w tej replice- wygląda mi to na kopię TM. Powinny pasować częsci do TM ale nie mogę dać głowy. Link to post Share on other sites
knup1 Posted May 29, 2011 Author Report Share Posted May 29, 2011 Dzięki a i twojemu znajomemu coś się psuje coś wymieniał . Link to post Share on other sites
Kyrios Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Kyrios, od razu mu cm.28 poleć. CZY KOLEGA PYTAŁ O TERCELA?! Tak, podobno pasują magazynki TM. Tak twierdzi mój znajomy- posiadacz. Z tego co ja grzebałem w tej replice- wygląda mi to na kopię TM. Powinny pasować częsci do TM ale nie mogę dać głowy. Nie kolega nie pytał o Tercela. Nigdy nikomu nie polecałem cm 028, więc nie wiem skąd takie wniosku. Chciałem mu doradzić coś lepszego w tym przedziale cenowym, wybacz więcej tego nie zrobię. I jeśli już na mnie najeżdżasz to chociaż za pierwszym razem odpowiedz koledze wyczerpująco. Ja bym DE nigdy nie kupił bo to przerost formy nad treścią. Nigdzie się to nie mieści i wygląda śmiesznie. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 knup- jak dotąd nie. Jedynie maga uszczelniałem. Link to post Share on other sites
Sila Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Jak byś się zdecydował na colta to tu masz dobrą okazję. http://wmasg.pl/pl/consignment/show/126994 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 to jest dobra okazja? Dwie dychy więcej i masz nówkę na gwarancji z taiwanguna, i to ze SPRAWNYM magiem. ;) A tego jakiś zielonek popsuł i chce się pozbyć. Link to post Share on other sites
Sila Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Ten też ma gwarancje i jest prawie nówka. A w tym modelu problemy z magiem to normalne, więc jest napewno rozszczelniony. Też go miałem, musiałem doszczelniać co strzelanke:P I sprzedałem go ze względu na to, iż nie miałem czasu na częste smarowanie i bawienie sie z magiem. Mimo to byłem bardzo zadowolony z repliki. Link to post Share on other sites
musashi Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Okaże się że replika prawie nowa tylko magazynek i pare części do wymiany ale prawie nowa. Kup najlepiej na taiwangun . Link to post Share on other sites
Sila Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 W nieszczelnym magazynku nie trzeba nic wymieniać wystarczy troche teflonu :) W najgorszym wypadku można zerwać umowę ze sprzedającym (takie prawo kupującego) bądź wysłać na gwarancje:) Zawsze jest 2 dychy do przodu. Trochę odbiegliśmy od tematu. Kolega pytał o inną replike;p Pozdrawiam Link to post Share on other sites
knup1 Posted May 30, 2011 Author Report Share Posted May 30, 2011 Dziek a tego Colt polecę kumplowi bo będzie kupował jakąś replikę . Link to post Share on other sites
Kolczu Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Ja bym DE nigdy nie kupił bo to przerost formy nad treścią. Nigdzie się to nie mieści i wygląda śmiesznie. Myślę, że o wyglądzie nie powinno się dawać jakichkolwiek porad bo to już jest sprawa zależna tylko i wyłącznie od nabywcy repliki.. Jeśli pyta się o DE to najprawdopodobniej mu się podoba, z resztą nie dziwie mu się, bo sam bardzo chciałbym taki mieć ale na razie jest za wcześnie na to. Link to post Share on other sites
Mulis Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Desert eagle TM i HFC to jest dokładnie to samo można zamieniać części oraz magi wszytko pasuje. Link to post Share on other sites
patch Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Link to post Share on other sites
Recommended Posts