Kisielu Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Witam, od ponad tygodnia jestem posiadaczem karabinu RK-01 W od Boyi. Wystrzeliłem niecałe 1500 BB i na "strzelance" podczas strzelania na semi, coś się stało. Kałach przestał strzelać... w chwili pociągnięcia za spust, słychać dziwny dźwięk silniczka i na tym się kończy, zastanawiam się czy oddać go do serwisu, czy jest to może sprawa zbyt błaha i można z nią zrobić coś samemu? Wkrótce wyśle filmik, żeby dokładniej przybliżyć problem. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Możesz spróbować wyregulować silnik, a jeśli to nic nie da to poszedł Ci tłok, lub zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Kisielu Posted May 29, 2011 Author Report Share Posted May 29, 2011 Ups... to słabo trochę jak na 16 dni... Czyli wysłać do Gunfire? :/ Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Być może zwykła zacinka. Zrób tak: - Odkręć chwyt pistoletowy - Odkręć kosz z silnikiem (dwie długie śrubki) - Jak już odkręciłeś to naciśnij spust (z podłączoną batką), po prostu zakręć silnikiem - Skręć wszystko z powrotem Jak się udało, to proszę podziękowania na PW, jeśli nie, to ślij na gwarę. Quote Link to post Share on other sites
Kisielu Posted May 29, 2011 Author Report Share Posted May 29, 2011 No niestety nie pomogło :/ Jednak chyba będę dalej szukał przyczyny, tłok na pewno cały, zacinka też odpada, uszkodzenie metalowej zębatki też można wykluczyć, replika ma koło 2 tyg. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 A z kąd wiesz że tłok jest na 100% cały? rozkładałeś GB? Quote Link to post Share on other sites
Kisielu Posted May 30, 2011 Author Report Share Posted May 30, 2011 A jednak, dzisiaj jeszcze raz odkreciłem silniczek, pokręciłem i śmiga :D Wielkie THX Jacek GROT :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Nie ma za co, jak się spotkamy kiedyś, to Ty stawiasz :) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 (edited) Zeby nie zakladac nowego tematu: Chce zrobic ze swojego aksu boyi zastave i mam problem taki, ze magi 7,62 tez boyi nie zatrzaskuja sie, tak jakby dzyndzel w replice byl za dlugi. Jakies pomysly? Edited November 25, 2011 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Ja w sumie wszystkie mam w ostrych skorupach, i Tobie też bym to zalecał, bo wtedy świetnie się zatrzaskują, ale dla bojcowych wystarczy z tego, co pamiętam - zeszlifować lekko zatrzask/zwalniacz magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Taka też była moja koncepcja, ale wolałem się upewnić :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts