HubcioGrubcio Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 (edited) Witam kupiłem tego shotguna. Kiedy doszedł odpakowałem i strzeliłem sobie kilka razy na próbę czy wszystko jest ok. Było. Dziś chciałem sobie postrzelać i po przechyleniu shotguna lekko w dół z lufy wylatuje kulka. Shot strzela dość celnie i daleko ale jeżeli ma się go w poziomie. Prosiłbym o odpowiedź bo nie wiem czy reklamować czy samemu lepiej naprawić. Jeżeli to normalne, że amunicja tak wypada to sorry ale jestem kompletnym n00bem. (Wydaje mi się jednak, że to ni jest normalne). Edited June 1, 2011 by HubcioGrubcio Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Gumka HU wypadła. Rozkręć i zamontuj tak jak powinna byc. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 podkręc hop up. To on trzyma kulkę w komorze, a ten shotgun ma hopa regulowanego. Quote Link to post Share on other sites
HubcioGrubcio Posted June 1, 2011 Author Report Share Posted June 1, 2011 (edited) Podkręciłem, nic to nie dało. Może ona wypadła? Bo można tak kręcić w nieskończoność ;o Macie może jeszcze jakieś sugestie? Edited June 1, 2011 by HubcioGrubcio Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Skoro kręci się do końca to najprawdopodobniej spadło pokrętło. Musisz dostać się do komory i założyć zębatke. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Regulacja hop-up ma dwa skrajne położenia. Skoro kręcisz i nic się nie dzieje to tak jak powiedział forgiel musisz otworzyć replikę i dokonać odpowiednich poprawek. Komora jest zrobiona w taki sposób, że po przyjrzeniu się każdy, kto umie trochę majstrować skapnie się co jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
HubcioGrubcio Posted June 1, 2011 Author Report Share Posted June 1, 2011 (edited) Ok dzięki za rady. Napisze jak rozkręcę. Edit: Jakie są przyczyny spadnięcia takiej zębatki? Zwykłe strzelanie czy może niewłaściwe ustawianie hu? Edited June 1, 2011 by HubcioGrubcio Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Zle złożona przez "fachowców" w fabryce. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Zle złożona przez "fachowców" w fabryce. Czy "chinoli" jak kto woli:) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Edit: Jakie są przyczyny spadnięcia takiej zębatki? Zwykłe strzelanie czy może niewłaściwe ustawianie hu? Kolejny dowód na to, że na TG i GF nie istnieje coś takiego, jak przegląd zerowy. ;) Tylko Zbrojownia trzyma poziom... Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Mi też wypadały kulki z shotugna ale to dlatego że chyba nie do końca przeładowujesz albo tylko o 4 cm przypadkowo lekko przeładowałeś ja miałem tak że jak lekko przeładwowałem to kulki mi też wylatywały chyba to twój problem :) Quote Link to post Share on other sites
HubcioGrubcio Posted June 3, 2011 Author Report Share Posted June 3, 2011 Przeładowuje dobrze. Dziś mam czas to rozkręcę i zobaczę co tam nie gra. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Kupiłem kiedyś takiego na Allegro z pół roku temu i było to samo. Quote Link to post Share on other sites
Jegred Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 (edited) Jak że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie. Mój problem dotyczy raczej tej samej strzelby i nie chcąc zaśmiecać forum podpinam się pod ten temat. Mianowice zakupiłem na allegro używany model tej samej repliki. Shotgun był sprzedawany jako uszkodzony tzn. miał być zacięty, ale jak się okazało rozsypał się tłok. Znajomy miał mi ją poskładać ale niestety niepodołań i teraz kieruje pytanie do was drodzy forumowicze. Jaki mam kupić tłok żeby pasował i czy w ogóle są jakieś szanse na to że takowy dostane? Edited June 8, 2011 by Jegred Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Problem polega na tym że części zamienne do tych replik nie są dostępne. Trzeba albo szukać innej popsutej repliki albo dorabiać pod wymiar części uszkodzonej. Quote Link to post Share on other sites
Jegred Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 (edited) W takim razie gdzie, lub u kogo mógł bym wyrobić taki tłok, i czy to w ogóle ma jakiś sens? Edited June 8, 2011 by Jegred Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Wrzuć ogłoszenie w Komis, może się ktoś zgłosi. Ale raczej na duży odzew bym nie liczył. A w temacie dorobienia to jakiś zakład ślusarski powinien pomóc, ale niemam pojęcia jakie by tego koszty były. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts