minus25 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Mam takie pytanko. Jakiś czas temu dopytywałem się co lepsze, cyma 46 czy 48. Zależało mi na blow-backu. Ktoś powiedział mi, że w CM48 da się go dorobić. Jednak ta osoba nie odpowiada na priv, w którym prosiłem, żeby dokładniej mi to wytłumaczył. Mam ten model kałaszka,jeśli ktoś potrafi- proszę o pomoc, najlepiej opatrzoną fotkami, jak dorobić w tym modelu BB. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Odświeżam :) Również jestem ciekaw Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 System BB w elektrycznej replice to pomyłka .Suwadło bd się odsuwać2-3cm i tłok to znacznie odczuje.Moim zdaniem nie warto. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted June 10, 2011 Author Report Share Posted June 10, 2011 ok, ale pytanie- jak zrobic, nie czy warto:) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Poszukaj sobie tematów użytkownika Wolfran, on swego czasu deliberował o na forum o home made ebb. Quote Link to post Share on other sites
Pietroko Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 kupiłem kilka dni temu Cymę 048 w gb jest podłużny rowek w którym można dorobić jakiś rodzaj haka który współpracując z tłokiem odsuwał by zamek, w zamku nawet jest otworek z wyżłobieniem pod pręt. Skok zamka sądzę,że w granicach 4 cm a nie 2-3 . No ale trzeba by to sprawdzić, jak znajdę chwilkę czasu to zrobię fotki i wrzucę w tym temacie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pietroko Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Zamieszczam zapowiedziane zdjęcia Na fotkach widać podłużne wycięcie w szkielecie Gb , na suwadle zamka jest otworek wraz z wyżłobieniem pod jakiś drut/pręt , także tłok posiada wycięcie. jeśli ktoś chce sobie zamontować EBB w takim Ak to wystarczy wygiąć kawałek np: szprychy, lekko zeszlifować końce i po robocie :D Edited July 5, 2011 by Pietroko Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 EBB w M16: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/102469-blowback-m6-home-made/ Może się przyda. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted July 5, 2011 Author Report Share Posted July 5, 2011 dziękuje za zdjęcia, wieczorkiem zabieram się za montowanie Quote Link to post Share on other sites
Pietroko Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Tylko należy uważać żeby dorobiony drucik nie był zbyt krótki bo może się to skończyć uszkodzeniem: tłoka , zębatek , suwadła lub kombinacji tych rzeczy :) , lepiej żeby był trochę dłuższy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts