rumak Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Nurtuje mnie pytanie o latarki, noże bojowe, multitoole, kajdanki i inne tego typu bajery używane przez OS ŻW. Wiecie coś na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 5, 2011 Author Report Share Posted June 5, 2011 Na kilku zdjęciach widziałem żołnierzy z nożami Glock'a i Gerlacha, więc to już mam z głowy. A jeśli chodzi o latarki to MagLite jest w użyciu? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Ogólnie panuje tendencja kto co lubi. Ojczulek widział u nich noże Gerbera, multitool'e Leatherman'a (w tym wypasiony model charge TTi), latarki to różnej maści, od maglite'ów do siurków. Oczywiście widziane na misji. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Wiele, jeśli nie większość tego typu sprzętu to prywatne zakupy przed wyjazdem. Część sprzętu przydziałowego również zastępowana jest tym z prywatnych zakupów. Jednym nie pasują gogle, innym okulary, itd. Właśnie dlatego MON daje każdemu kasę na doposażenie przed wyjazdem, aby mogli sobie takie pierdoły jak m-tool i latarkę, kupić. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 5, 2011 Author Report Share Posted June 5, 2011 Ok, dzięki za rady! Kupiłem już Glocka 81 i Maglite 3D zobaczymy jak się będą prezentować, byle by nie komicznie;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts