krode213 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Witam czy można rozładowac baterie strzelając bez kulek ? Jest to bezpieczne dla karabinu ? Nie posiadam rozłądowywarki a musze jąrozłądowac Quote Link to post Share on other sites
janusz1201 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 (edited) Tak jest to niebezpieczne najlepiej jeśli nie masz rozładowarki jest użycie jakiegoś silniczka lub żarówki podłączamy do baterii i się rozładuje A najlepiej było by zainwestować w ładowarkę mikroprocesorową Edited June 9, 2011 by janusz1201 Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Kolega wyżej podał sposób na zniszczenie baterii. Bravo... Rozładowywanie, tylko mikroprocesorówką, innej opcji nie ma. Te psełdo rozładowywarki rowniez niszczą baterię. Użyj szukajki. Ja wypowiadałem sie na podobne tematy conajmniej 5 razy, wiec napewno są... pozdrawiam: zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
janusz1201 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Ja przez ponad rok używałem tej niby pseudo rozładowarki ale jutro powinien mi dojść IMAX B6 wiec sprawdzę czy parametry baterii się zmieniły Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Zajaszcze Ryly? Jak masz choć znikome pojęcie o czymś takim jak miernik to twojemu pakietowi się nic nie stanie. Żarówka to takie samo obciążenie jak każde inne... Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 A ja mam takie pytanie. Z tego co wiem Li-Po można doładowywać bo nie mają efektu pamięci. Ale chciałbym się upewnić. Niech odpowie ktoś na prawdę będący w temacie, a nie przypuszcza tak jak ja. Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 A ja mam takie pytanie. Z tego co wiem Li-Po można doładowywać bo nie mają efektu pamięci. Ale chciałbym się upewnić. Niech odpowie ktoś na prawdę będący w temacie, a nie przypuszcza tak jak ja. Można:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts