MarcinekNu2 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 (edited) Witam. Mój kolejny nabytek (używany) to m14 firmy bliżej mi nieznanej. I stąd mam 2 pytania: 1. Jan przywrócić ogień pojedynczy do tego gearboxu (v7) oraz 2. Jak stwierdzić jakiego to producenta replika. Opis: M14 wersja woodland long. Zero napisów na body. Zero napisów na gearboxie. Pierwsze łożysko od zębatki silnikowej mosiężne reszta plastik. Gearbox nie rozbierany. Wtyk do baterii jakiś duży. Edited June 10, 2011 by MarcinekNu2 Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Może cyma Quote Link to post Share on other sites
Rycerz Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Bardziej element z opisu mi pasuje, jesli nie ma pojedynczego to dwie rzeczy moga być zrypane albo przerywacz ,tudzież starty ząb na zębatce tłokowej która odpowiada za działanie tegoż przerywacza tak czy siak bez ingerencji w ,,gera" się nie obejdzie :) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Jaki kolor ma gearbox? Tzn, czarny to zazwyczaj Kart, szary to AGM. Obstawiałbym AGM, skoro mówisz, że tylko łożysko od silnikowej jest metalowe. Co do gearboxa od Cymy - nie wiem, nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Gearbox cymy jest czarny z metalowymi łożyskami. A może tak fotkę dasz? Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted June 11, 2011 Author Report Share Posted June 11, 2011 Gearbox to zwykły odlew Znal, srebrny. Dam fotkę bo będę rozbierał. Gość co go sprzedawał na allegro napisał, że "cm" ale kupował to w sklepie extrimeairsoft.pl czy jakoś tak. Czy jak okazało by się, że to AGM to by by to kiepski zakup? GB działa ładnie, przyjemniej niż GB mojej cymy Mp5. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Srebrny raczej tak jak mówią AGM , chociaż może toś przekładał , najlepiej podeślij zdjęcie całej repliki [ Różne firmy mają różne rodzaje szyn montarzowych :D ]. Co do semi to na 90% przerywacz bo wszystkim padają . U krakmanów dostali teraz shsy [ Chińszczyzna ale po fajnej cenie i nawet nie tak źle wykonana ] http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_pozostale/stalowa_d_wignia_przerywacza_ognia_do_gearbox_a_v_7_shs-2738.html Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted June 11, 2011 Author Report Share Posted June 11, 2011 No niestety problem jest taki, że nie mam szyny, klient nie miał (??). Sam gearbox wygląda dokładnie jak tu: http://www.asglask.fora.pl/sprzet-i-tuning,2/m14-agm-a-w-mak,357.html Jak dam radę to najpóźniej jutro podeślę foto. Zaczynam myśleć, ze to AGM. Chyba wtopa czy nie? Co do przerywacza to będzie on pasował do tego gearboxu (skoro to cudak AGM)? Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Sam miałem M14 AGM i jest porównywalne do Cymy więc wszystko jest ok . Przerywacz będzie pasował bo chodzi tu o wersję GB a nie o to kto go produkuje . Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Ogień pojedynczy naprawiony zgodnie z tym linkiem: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/89728-m14-agm-oczywiscie-selektor-ognia/ . Niestety połamany jest ten element który odpowiada za jego przełączanie (plastikowy) i mimo klejenia się rozpada. Będę musiał dorobić taką część z blachy aluminiowej. Ważne, że pojedynczy jest bo to najważniejsze w M14. Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 (edited) No i zdjęcia: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited June 12, 2011 by MarcinekNu2 Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 AGM. U mnie śmiga na 110 Guardera, na dużym rofie, replika nie oszczędzana w żaden sposób. Jest OK. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts