rumak Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Witam, sory że zakładam wątek w tym podforum ale nie miałem gdzie;) Mam pytanie dotyczące maski p-gaz. Mp5. Chciałbym używać jej do cqb i muszę wiedzieć czy wizjer jest dość wytrzymały aby wytrzymać bezpośrednie trafienie kulką. Czy może stosować okulary pod nią? Czy ktoś stosował ją w 'boju'? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Z tego co kiedyś czytałem, ktoś kiedyś testował tą maskę i wyszło, że wytrzymuje 350 fps. Nie wiem jak z większą ilością FPS. Nie miałem okazji sprawdzać, ale wydaje mi się, że spokojnie pod maskę wejdą okulary.Z tym, że szkoda psuć maskę (dziurawić szybkę) moim zdaniem, więc odpuściłem używanie jej w airsofcie. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 15, 2011 Author Report Share Posted June 15, 2011 Z tego co kiedyś czytałem, ktoś kiedyś testował tą maskę i wyszło, że wytrzymuje 350 fps. Nie wiem jak z większą ilością FPS. Nie miałem okazji sprawdzać, ale wydaje mi się, że spokojnie pod maskę wejdą okulary.Z tym, że szkoda psuć maskę (dziurawić szybkę) moim zdaniem, więc odpuściłem używanie jej w airsofcie. A jaka jest grubość wizjera? Jak z widocznością? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Jak na mnie, to wizjer nie przetrzyma tego eksperymentu - bo to w końcu nie jest wizjer balistyczny :) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 15, 2011 Author Report Share Posted June 15, 2011 Ok dzięki, przekonaliście mnie;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts