MarinesPL Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Hej Przymierzam się do kupna tego pakietu http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=659 Mam pytanie, co o nich sądzicie? Czy są dobre? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Mam taki tylko 2200 i 3S Normalnie chodzi, ładuje się itp. Jak dla mnie BDB ! :) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Dziś do mnie dotarł taki pakiet http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=786. Będzie chodził w mk43 PJ z wsadzoną sprężyna m150 g&g, mam nadzieje ze rof będzie odpowiedni :biggrin:. Jak przetestuję to dam znać co i jak. Mam do was pytanie jakie w ładowarce Imax b6 ustawić napięcie w opcji lipo balance dla tej baterii ? Zostawić standardowe 0.1A czy ustawić na 2.8A tak jak przyładowaniu? Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Dobra już wiem przy tym pakiecie muszę ustawić prąd ładowania na 2,8A Po prostu kiedyś ładowałem li-pola poprzez standardowe ładowanie bez balancera mimo że sam balancer był podłączony do ładowarki. No cóż człowiek się ciągle uczy. Mam ostatnie głupie pytanie jaką maks pojemność baterii ustawić 2800mah czy może ciut więcej? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Też tak przez pierwsze kilka razy miałem xD W końcu taka ładowarka dla mnie to była nowość ^^ Ja ładuje 0,2A a jak mi się śpieszy to 1A. Im mniejszym prądem ładuje tym zdrowiej dla batki. ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 No i jestem po krótkim teście tej baterii, niestety z przyczyn oczywistych testy musiałem robić w domu na pudle :icon_razz2: . Powiem tak wreszcie chyba mam odpowiednia baterię do mojej repliki, rof jak dla mnie na sprężynie m150 jest zabójczy :icon_biggrin: Bateria sprawia naprawdę solidne wrażenie kable są grube co mojemu bratu sprawiło małe problemy przy lutowaniu nowej wtyczki (deans). Bateria o troszkę gorszych parametrach http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=7288&name=GE_Power_-_LiPo_-_11.1V_2680mAh_25C_[1+1]_-_GE-00216 jest prawie dwa razy droższa. Jedyna jej wadą jak dla mnie jest jej grubość i problem z znalezieniem miejsca na montaż w replice ale i z tym sobie poradziłem. Batka chodzi do maga od mk43 PJ, tylko trzeba ją jakoś usztywnić w boxie co by nie latała na boki. Ja ustabilizowałem ją twardsza gąbką(chyba jej nie zaszkodzi) w końcu takich pakietów używa się w modelach latających rc a tam maja trochę cięższe warunki użytkowania. Pozostaje tylko sprawdzić w boju na ile kulek ten pakiet starczy. Nie wiem jak z jej wytrzymałością ale wiem jedno że teraz będę kupował pakiety w sklepach modelarskich a nie a asortymentem asg. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Ja posiadam też Flightmaxa 2s 2200 20C i jak na razie (miesiąc) jest wszystko gitez ;) A ładuję Esky 0851 xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts