gewer12 Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Witam, posiadam m16a2 G&G. Oddałem replike do serwisu na wymiane body i gumki. Kiedy replika do mnie przyszła chciałem ją przestrzelać. Emka pracuje bardzo głośno. Czy ta praca gb to przez body? wcześniej miałem body plastikowe i gearbox pracował o weiele ciszej. Pozdrawiam gwer Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Jeśli gearbox jest dobrze założony to body niepowinno mieć wpływu. GB trzyma się w body na tylnim pinie, środkowym małym pinie, śrubie od prowadnicy kolby i śrubach od chwytu pistoletowego. Jeśli śruby i piny dobrze siedzą, to GB nie ma prawa latać w korpusie. Sprecyzuj dokładnie co jest głośnego ? Słychać zgrzytanie ? Odgłos strzału jest głośny ? Silnik piłuje ? Musisz powiedzieć coś więcej. Możesz też spytać czy GB był rozkręcany na serwisie. Jeśli nie - to raczej nie jest to sprawa samego gearboxa, chociaz ciężko coś wykluczyć. Zawsze o czymś można niepomyśleć i nie wpaść na to. ;) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Jeśli sam gearbox nie był ruszany to możliwe że silnik nie jest dobrze dokręcony. Poszukaj na tubie filmików z dobrym dokręcaniem silnika, porównaj hałas i jeśli masz podobnie to zastosuj się do wskazówek ze znalezionego poradnika. Tu masz w miarę dobry filmik. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 tylko ze kwestia tez ze korpus moze mieć te kilka dziesiatych milimetra wyżej, w prawo, w lewo gb niz w plasticzanym. gb do ponownego podkładkowania sie nadaje. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Czemu do podkładkowania ? Jak nie był rozbierany to nic się nie mogło zmienić z zębatkami ? ,natomiast trop z silnikiem wydaje się słuszny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts