JarasM Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Ja mam preclufę i celność jest rewelacyjna. Pytałem o gumę hopa i większą baterią w machinegun i twierdzą, że nic z tych rzeczy. Właściwie jedyne co to można preckę włożyć i tłumik dokręcić. Chyba, że samemu podłubać.... Quote Link to post Share on other sites
pelcu Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 JarasM a masz może możliwość zrobienia zdjęcia osiemnastki własnie z tą precką z gwintem? Czy ten magazynek będzie pasował do serii TM? http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=503 Czy ta bateria będzie kompatybilna z Glockiem TM? http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=464 Co sądzicie o magazynkach i bateriach Cymy. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Podejrzewam (90% pewnosci), ze bateria Cymy da mniejszy amperaz w jednostce czasu i spadnie Ci szybkostrzelnosc. Ogniwa NiMh nie lubia mrozu, wiec zima bedzie tragedia (a wielu wlasnie wtedy AEPami zastapuje gaziaki). Quote Link to post Share on other sites
JarasM Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Pelcu, daj emila to Ci wyślę, bo nie wiem jak tu zdjęcia wklejać a jakoś nie chce mi się czytać instrukcji :) Mag może będzie pasował - z wyglądu jest bardzo podobny, ale w TM wchodzi 30 kulek, a w CYMY 29 kulek. Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie. Bateria też wygląda bardzo podobnie - ja mam Ni-Cd, 7,2 V, 200 mAh - to co w zestawie z repliką. Tu raczej nic Ci nie pomogę. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Mam 2 pytania: 1 Czy ktos juz wkladal w Glocka TM baterie od Glocka Cymy? Czy szybkostrzelnosc spadla widocznie, jaka byla (orientacyjnie) temeratura otoczenia? 2 Jak sie sprawuje w Glocku TM magazynek od Glocka Cymy? Czy ma jakies inne wady, po za tym ze miesci mniej kulek? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Magazynki od Cymiaka beda pasowac skoro do mojego cymiaka pasyje hi cap od TM :)z tymi batkami rożnie bywa! TM ma twarszą sprezynę więc bateria cymy może spowolnic szykostrzelosc ale na pewnie nie bedzie to znacząca zmiana<jedynie zmiana bedzie zauważona w portfelu batka cymy jest tańsza> "JarasM" ile kosztuje ta precka?? Czy jest warta swojej ceny?? Quote Link to post Share on other sites
JarasM Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Magazynki od Cymiaka beda pasowac skoro do mojego cymiaka pasyje hi cap od TM :)z tymi batkami rożnie bywa! TM ma twarszą sprezynę więc bateria cymy może spowolnic szykostrzelosc ale na pewnie nie bedzie to znacząca zmiana<jedynie zmiana bedzie zauważona w portfelu batka cymy jest tańsza> "JarasM" ile kosztuje ta precka?? Czy jest warta swojej ceny?? Lufa KM Head 6,04 mm kosztowała 159,00 na Machinegun.Daje wg mnie bardzo dobre skupienie, kulki sie nie blokują. Z 5-6 m jakieś 85-90% kulek z maga siedzi w celu - zmierzyłem przekątne pola zajmowanego przez kulki przyklejone do tarczy żelowej i średnia wyszła 6 - 7 cm. z 10 m wszystko siedzi w tarczy o średnicy 20 cm. I jeszcze jedno - precka wystaje 2 cm poza zamek. Dołączona jest przejściówka na tłumik, która wszystko kryje. Quote Link to post Share on other sites
Sebek94 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Mam 2 pytania: 1 Czy ktos juz wkladal w Glocka TM baterie od Glocka Cymy? Czy szybkostrzelnosc spadla widocznie, jaka byla (orientacyjnie) temeratura otoczenia? 2 Jak sie sprawuje w Glocku TM magazynek od Glocka Cymy? Czy ma jakies inne wady, po za tym ze miesci mniej kulek? Pozdrawiam Jeżeli chodzi o baterię to cymowska poprawia szybkostrzelność jeżeli o temperaturę chodzi wiadomo krócej działa w zimie ale jest ok. A magazynki oprócz różnicy pojemności się nie różnią ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Myślę ,że za odpowiedź na posta sprzed 5 lat należy się nagroda :) Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 (edited) Myślę ,że za odpowiedź na posta sprzed 5 lat należy się nagroda :) I to jaka! :wink: Edited February 24, 2012 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts