mb1904 Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Witam Posiadam G36, w którym ostatnio z nieznanych przyczyn przestał działać gearbox. Replikę rozebrałem, wyjąłem gearbox z chwytu i ku mojemu zdziwieniu zaczął działać. Zadowolony już składałem replikę. Podczepiłem baterie i znowu to samo. Nie mam pojęcia czy to jakieś spięcie, czy co. Gearbox w chwycie nie działa, wyjęty z niego śmiga aż miło. Macie może jakieś pomysły o co tu chodzi? Ja osobiście już porozbierałem go na części pierwsze, złożyłem z powrotem i dalej to samo. Teraz zastanawiam się czy to aby nie wina wadliwych kabli. Proszę o radę. Z góry dziękuję. mb1904 Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Witam Posiadam G36, w którym ostatnio z nieznanych przyczyn przestał działać gearbox. Replikę rozebrałem, wyjąłem gearbox z chwytu i ku mojemu zdziwieniu zaczął działać. Zadowolony już składałem replikę. Podczepiłem baterie i znowu to samo. Nie mam pojęcia czy to jakieś spięcie, czy co. Gearbox w chwycie nie działa, wyjęty z niego śmiga aż miło. Macie może jakieś pomysły o co tu chodzi? Ja osobiście już porozbierałem go na części pierwsze, złożyłem z powrotem i dalej to samo. Teraz zastanawiam się czy to aby nie wina wadliwych kabli. Proszę o radę. Z góry dziękuję. mb1904 przewody sprawdził bym w 1 kolejności Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Spróbuj te dwie płytki w kostce stykowej zbliżyć do siebie, i wyczyścić przede wszystkim. Wielokrotnie to przeżywałem. Cholernie denerwujące to jest. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Kostka lub przebicie jakieś na kablach:d Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 miałem ten sam problem w g36. Okazało się że to wina tego iż spust nie dochodzi do końca. Spiłowałem kawałek chwytu tam przy spuście i zaczęło działać. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 #kubasekekek A wystarczyło rozebrać GB,i ścisnąć styki:P Ale jeśli "niszczenie" body uznałeś za lepszy sposób, to niestety za niedługi czas i tak będziesz musiał GB rozebrać. Quote Link to post Share on other sites
mb1904 Posted July 1, 2011 Author Report Share Posted July 1, 2011 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Od razu po przeczytaniu zacząłem grzebać. Spróbowałem tricku z kostką i o dziwo podziałał. Jeszcze raz dzięki. Wszystko śmiga aż miło :) Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 No musiał działać... Innej opcji nie było. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts