Matajo Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Siemka. Szukam jakieś repliki Mp5 do ok 700zł. Chciał bym aby była lekka, krótka wersja, daleki zasięg. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 (edited) Leń! Taka sztuka wejść na pierwszy lepszy sklep? Edited July 2, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Lekkie? Każdy to może inaczej odebrać, i ja poradzę Ci mp5 ris full metal, i najlepiej abyś później dokupił sobie full lansowne oporządzenie. Inny Ci doradzi mp5k od galaxy... Krótkie? Ja Ci poradzę mp5sd6, i powiem złóż sobie kolbę. A ktoś kto biega z pdw, czy po prostu bez kolby, i mu to pasuje poradzi Ci taką wersję. A o daleki zasięg to w stokowych replikach to nie ma co się martwić, zazwyczaj jest ok. Zazwyczaj, w zależności jak Twoja replika będzie poskładana :). Określ się trochę bardziej, a najlepiej poszukaj sobie tych informacji (które na 100% są) na forum. Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 (edited) A jeśli chodzi o CM049SD6 to jaka jest jego średnia cena bo znalazłem http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152192694-DropZone-CM049SD6.html A co Blow Back to słyszałem, że jeśli to jest szybciej się replika psuje. (nie wiem czy to prawda) Edited July 2, 2011 by Matajo Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Masz tu ją http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/cm_041_sd6-1477.html taniej i bez blow backa Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 A jeśli chodzi o jakieś gogle. Głównie będę się strzelał z kolegą który kupuje CM045A (mówi, że będzie tuningował) :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
wojtek99 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 ess nvg od użytkownika zielonapantera z allegro w kategorii kolekcje. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Poczytaj lepiej o tej mp5. Zanim ją kupisz. Poczytaj na forum o awariach tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Jak chcesz bezawaryjnie i lekko to polecam G36c Cymy http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm0003-black_cm-2570.html lub JG (jeśli JG to z nowej serii). GB v.3 jest mocniejszy od v.2. Naturalnie polecił bym kałachy z nowej serii cymy, ale pewnie dla Ciebie za ciężki... Na ochronie oczu nie oszczędzaj - Bolle, ESS, Uvex. A w ogóle nie wiem po co to pisze, wszystko jest już na forum, zanim zadasz kolejne takie pytanie to proszę, wpisz to najpierw w szukajke... Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 (edited) Poczytaj lepiej o tej mp5. Zanim ją kupisz. Poczytaj na forum o awariach tej repliki. Chodzi ci teraz o CM041 czy CM049? A poza tym co myślicie o CM045a? Edited July 2, 2011 by Matajo Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Poczytaj- naprawdę warto. Zdziwisz się, ale w tematach o tych replikach jest nawet nadwyżka informacji, które potrzebujesz :) Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 (edited) Szczerze nie znalazłem żadnych informacji oprócz tych, że ludzie są zadowoleni. :zastanawia: A jeśli znasz dobrą Mp5 to napisz mi nie liczy się cena. Edited July 2, 2011 by Matajo Quote Link to post Share on other sites
Szym123 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 cm041 to to samo tylko cm049 ma blow backa a cm041 nie lepiej weź cm045 lekki wytrzymały i dobry w stocku Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 A ja Szymonie.P nie wezme Cm045 -.- Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Nie bierz repliki z blow backiem szybko ci się zniszczy i w ogóle Może weźmiesz cm.041b Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted July 3, 2011 Author Report Share Posted July 3, 2011 Osobiście wolał bym CM.041J niż CM.041B. Tylko powie mi ktoś w końcu co macie do tej CM.041 SD6. I jak to jest w końcu z awaryjnością tych replik. Osobiście wolał bym CM.041J niż CM.041B. Tylko powie mi ktoś w końcu co macie do tej CM.041 SD6. I jak to jest w końcu z awaryjnością tych replik. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Czy 40 stron które ludzie napisali o tej replice to dla Ciebie mało. Radziłbym więcej inwencji przy używaniu szukajki wykazać. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/55804-cm041-mp5-cyma/page__hl__cm041 Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) Chodzi ci teraz o CM041 czy CM049? A poza tym co myślicie o CM045a? Polecam 045A, posiadam, jestem bardzo zadowolony z osiągów jak na taką replikę. Edited July 3, 2011 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
Ghost123 Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 mam pytanie czy ktoś wie gdzie można kupić komorę metalową hop-up do mp5sd6?? czy komora od serii AK bedzie pasować do tego mp5? Quote Link to post Share on other sites
Sila Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Dołącze się z pytaniem bo nie chcę zakładać nowego tematu. Sprzedaję cm 0.31 i chcę kupić cm 0.41b lub cm 0.40. Chciałbym zapytać którą z tych replik wybrać. Mp5 i kałach mi się podobają, ale chciałbym się dowiedzieć która tych 2 replik jest lepsza pod względem osiągów. I czy wogóle warto sprzedawać cm 0.31 i kupić jedną z powyższych dla lepszych osiągów? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Kałach lepszy i wytrzymalszy bo wiadomo - gb v.3 zamiast pękającej dwójki oraz większa moc. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Za to w MP5 magazynki mniejsze = można zabrać więcej. I sama maszynka też krótsza. Co komu wygodniej. Cymek nie mierzyłem, ale Galaxy potrafi strzelać na 50m po wyjęciu z pudełka i zmianie gumy. Podłubiesz w tym, i będzie więcej. Pełnowymiarowe MP5 też powinno się dać ustawić tak, żeby bez trudu posyłać .28 na ponad 50m, a jednocześnie mieścić się w limitach CQB... Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Edit, Rozpisałem się, ale nie ma sensu. Po przemyśleniu- wszystko jest na forum, i dwa razy pisać tego nie będę. Pozdrawiam! Edited July 4, 2011 by JaWojteq Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted July 4, 2011 Author Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Osobiście czytałem forum o tych Mp5 do 11strony (więcej nie zdążyłem) i na początku opinie były pozytywne ale potem zaczęli coś pisać o czymś, że coś im się tam spaliło (styki chyba). Jeszcze chciał bym się dowiedzieć jak to jest z gwarancją tych Cm. :zastanawia: PS: A poza tym z twojego nowego zdjęcia wynika, ze chyba sam masz mp5 :) (chyba) Edited July 4, 2011 by Matajo Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 A nie sądzisz że o gwarancję należałoby zapytać w sklepie. Druga sprawa to właśnie dlatego zamiast kupowania na allegro polecamy zielonym zakupy w porządnych sklepach gdzie respektowane są umowy gwarancyjne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts