Drożdzu Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Witam!! Zastanawiam się nad zakupem nowej sprężyny do mojej cymki. Głównym celem jest zwiększenie celności i zasięgu skutecznego. Mam w planach zakup preclufki, ale obawiam się że to nie do końca załatwi sprawę, dlatego myślę o nowej sprężynie. Zastanawiam się nad SP 13 Guardera. Czy potrzebował bym jeszcze czegoś?? I jakie są szanse powodzenia?? To moja pierwsza dobra replika, ogólnie pierwszy tuning więc proszę o wyrozumiałość :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 precka da celności a sprężyna zasięgu - nie załatwisz tych dwóch rzeczy jedną częścią. Ja mam cm.031 czyli w sumie to samo i mam sprężynę 130 i daje radę. Do sprężyny przydałaby się "łożyskowana prowadnica sprężyny". Jeżeli to twój pierwszy tuning to lepiej oddaj do serwisu. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) "Celność i zasięg skuteczny" to tylko precrura i gumka - promyk do najtańszej cymy to chyba jednak przesada, więc pewnie systema (ok. 140zeta), a z gumek to systema energy/zielona g&g/biały guarder. Plus uszczelnienie, to fpsy wzrosną bez zmiany sprężyny. I używaj dobrych kulek. SP130 GUARDER do stockowej cymy? Toż guarder zaniża oznaczenia - to jest m140 co najmniej. No bez jaj, że stock to wytrzyma. I NAUCZCIE SIĘ TO JEST II KLASA, A NIE TANIA REPLIKA!!! Edited July 3, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
hugomcm Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) Jezeli masz zamiar wymienic sprezyne na przynajmniej m120 guardera to licz sie z wymianą tłoka, prowadnicy,głowicy tłoka. No i raczej batki bo nie sadze ze na 8,4 pociągnie ci maga kulek. Edited July 3, 2011 by hugomcm Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 A może by tak zacząć: Ile wać mość, tematu założyciel chce mieć FPS co ? I ile ma kasy na ewentualny tunning. Link to post Share on other sites
Drożdzu Posted July 3, 2011 Author Report Share Posted July 3, 2011 Do wydania mam ok. 200zł. I chyba sobie odpuszczę nową sprężynkę, tylko kupię nową gumkę hop up i uszczelnię mechanizm. I oczywiście kupie preckę :) Nie wiem tylko czy jest sens kupować dłuższą niż proponowana do AK i na wystający kawałek dać tłumik czy nie :zastanawia: Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Jakiejś mega sporej różnicy Ci te 5cm lufy nie zrobi. A jak dasz za dużo to możesz stracić kompresję i tym samym fps-y. Bierz lufę 455 systemy, ewentualnie mad-bulla. Do tego czarna gumka systemy i będzie ładziać. Znajdź tylko kogoś kto się na tym zna, to uszczelni Ci replikę, wszystko przesmaruje i ładnie spasuje... Np ja. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Madbull to loteria - szkoda pieniędzy na ryzyko, skoro Systema niewiele droższa. Link to post Share on other sites
Recommended Posts