jakubj123 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 nie znam sie na tym ale gdzieś czytałem zę jak sie strzela dłuzej niz 5 sekund to bezpiecznik pada.możnaby go wypieprzyć i wmontować tam coś co by pozwalało strzelać dłużej niz te 5 sekund tylko wtedy jest problem czy cie coś nie spali :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Kuba, pamiętam jak na PW gadaliśmy o samoróbce miniguna, ale teraz to mi normalnie rękawice rzuciłeś..... xD Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted July 8, 2011 Author Report Share Posted July 8, 2011 Kuba, pamiętam jak na PW gadaliśmy o samoróbce miniguna, ale teraz to mi normalnie rękawice rzuciłeś..... xD :) Jakbyś chciał wrócić do projektu to masz moją pomoc zagwarantowaną :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted July 10, 2011 Author Report Share Posted July 10, 2011 (edited) Minigun przestrzelany - Ale była zabawa :biggrin: Celowanie jest trudne, jednak przy takiej ilości wystrzelonych kulek zawsze się trafi. Szczególnie podoba mi się dźwięk strzału, w trybie "pojedyńczym" jest takie "plum" a nie jak w AEGach "jebut", a w fullauto to już tylko jeden ciągły dźwięk - poezja dla mych uszu ;) Po chwili nie było ponad 5000 kulek... Nie wszystkie poszły do ustawionych celów, jednak monitor załatwiliśmy na samym początku :D Film, pewnie będzie jutro - zobaczę jak kolega nagrał, bo mi coś kamerowanie nie wyszło tym razem. Fotki: Edited July 10, 2011 by Kuba_T1000 Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted July 11, 2011 Author Report Share Posted July 11, 2011 Krótki filmik z prucia do monitora... Niestety kamery FullHD nie było :/ Następnym razem postaram się też o lepszą reżyserię ;) http://www.youtube.com/watch?v=mziEH67bQmE Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Cenzura tez nie wprowadzona :) Ale giwerka boska Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 Dojechała dostawa kulek :icon_biggrin: 30minut strzelania zapewnione :) Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Na tym filmiku chyba parę razy strzelają serią dłuższą niż 5 sekund. Edited August 19, 2011 by karolus20 Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Pewnie kwestia montażu filmu :D Aktualnie mam już gotowy swój mosfet, który zastępuje fabryczny przekaźnik i całe pudło sterowania, teraz jeszcze chcę wyeliminować kabel do spustu zastępując go zdalnym sterowaniem... :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted September 29, 2011 Author Report Share Posted September 29, 2011 Postrzelane:) Udało mi się obejść fabryczne ograniczenie 5sekundowej serii. Teraz można strzelać aż nie padnie akumulator :wink: Wyszło na to, że dałem za słabe kable, które się grzały. Trzeba wstawić takie samochodowe, kable rozruchowe. Układ MOSFET spisał się świetnie, duży radiator szybko odprowadzał ciepło. Niestety bateria szybko padła i był koniec zabawy :/ W drugiej części (drugi film) strzelałem z oryginalnym układem, czyli z ograniczeniem na 5sekundową serię. Dwa filmy, i parę fotek: http://www.youtube.com/watch?v=P__dMJS-wu4 http://www.youtube.com/watch?v=jkMEfhfSp4o Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Kuba mam fajne akumulatory 12V 28Ah panasonica po okazyjnej cenie jak byś chciał. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Zgaduję, że nie było nikogo chętnego to postania w miejscu tarczy i opisania wrażeń? :happy: Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted September 29, 2011 Author Report Share Posted September 29, 2011 Zgaduję, że nie było nikogo chętnego to postania w miejscu tarczy i opisania wrażeń? :happy: Jakoś nikt nie chciał sprawdzić się w tej roli :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Tyle piwa się zmarnowało ;) Mogłeś do mnie wysłać Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Kuba nie wiem w jakiej branży pracujesz ale jak szukasz pomocnika to pamiętaj o mnie :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts