toni8567689 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Cześć. Mam dziwny problem z moją emką... Zacznę od początku. Po pewnej strzelance pękł mi szkielet gb. Zamówiłem 'wzmocniony' szkielet boyi i łożyska ślizgowe 7mm tej samej firmy. Kumpel złożył wszystko do kupy, wracam do domu, chcę postrzelać a tu- ONLY AUTO :icon_eek2:. Zdarzały się też dziwne bursty, ale niby wszystko się miało wyrobić jeszcze. No ok, pojechałem na strzelankę niby wszystko ok, ale poszedł tłok. Dobra dałem znowu kumplowi, wymienił na tłok cymy ( z cm036). Wszystko niby cacy ale teraz mam tylko semi :icon_eek2:. Do tego dochodzi sprawa bardzo hmmm... miernego (mówiąc delikatnie) zasięgu. Cały mechanizm tak jakby rozgrzewa się i dopiero 5-6 strzał leci tak jak powinien... Podsumowując: -Semi only -kiepski zasięg No i tu pytanie do Was, bardziej doświadczonych ersoftowców, cóż to może być? Co mam zrobić z repliką? Może to płytka selektora? Czy słaby zasięg to wina komory/gumki? M16 całkowicie stockowe oprócz silnika (element UTU), kabli, szkieletu i łożysk. pozdrawiam i liczę na pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) To powiem Ci tak. Brak semi to wina niezaskakującego przerywacza, albo źle dobranej kostki stykowej, albo złego ułożenia płytki selektora. To są trzy rzeczy jakie trzeba brać pod uwagę zmieniając szkielet. P&J to rebrand A&K, a A&K z BOYI'em czasem lubią się nie lubić. ;) Pewnie kwestia odpowiedniego umiejscowienia szkieletu w body. Stąd masz teraz tylko semi. Kolega inaczej pewnie coś złożył. Kiepski zasięg może wynikać z braku szczelności na linii: 1. Układ cylindra - układ tłoka 2. Układ dyszy - komora HU. 3. Sama gumka HU. Generalnie na te czynniki musiałbyś spojrzeć. Niestety, serwisowanie bez chrono to takie macanie po ciemku cycków portowej prostytutki. Przez rozgrzewanie masz na myśli temperaturę czy to, że zaczyna strzelać prawidłowo? Edited July 8, 2011 by AnR Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 8, 2011 Author Report Share Posted July 8, 2011 Dzięki za odpowiedź, postaram się posprawdzać co i jak. Chrono niestety nie mam ;/ Rozgrzewanie- mam na myśli że pierwszy idzie kiepski, drugi lepiej, trzeci jeszcze lepiej... O to mi chodziło. Jeśli ktoś chciałby coś dodać to bardzo proszę ;P Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Ja mogę - zmień serwisanta. Na takiego co nie oddaje niesprawnej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts