Bart_Forrester Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 (edited) Ojciec znalazł ostatnio olejarkę, używa sobie do rekonstrukcji CW, ale chciałby wiedzieć, do czego oryginalnie była. Ma ktoś jakieś pomysły? Zdjęcia: Edited July 9, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 9, 2011 Author Report Share Posted July 9, 2011 przy okazji - a to z jakiej radzieckiej broni jest: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Do identyfikacji od pseudo-artystycznych fotek lepsze są zwykłe, prostopadłe "rzuty"... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 9, 2011 Author Report Share Posted July 9, 2011 nie widzę tu artyzmu (prędzej autyzm), a dałem taką fotę, bo tylko tyle zdążyłem zrobić przed zdechnięciem baterii. Podładuję, wrzucę więcej. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 9, 2011 Author Report Share Posted July 9, 2011 o, taki. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Radziecki tłumik jest z polskiego PKM :) No i nie będę się chwalił, że rozpoznałem po pierwszym zdjęciu :) http://auction-e.com/polish-part-flash-hider-pk-pkm-k206740257.html Quote Link to post Share on other sites
ako1987 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Nie mam pewności,ale olejarka może pochodzić z maszyny do szycia. Dziadek jest krawcem(tego starego typu,manekiny itp,maszyny z lat 50) I ma coś podobnego. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 9, 2011 Author Report Share Posted July 9, 2011 Radziecki tłumik jest z polskiego PKM :) No i nie będę się chwalił, że rozpoznałem po pierwszym zdjęciu :) http://auction-e.com/polish-part-flash-hider-pk-pkm-k206740257.html O proszę, jednak się da. ;) Ile taki cusiek może być wart? Bo możliwe, że uda mi się ich kilka wyrwać, nie wiem tylko, za ile warto to dokupić. Nie mam pewności,ale olejarka może pochodzić z maszyny do szycia. Dziadek jest krawcem(tego starego typu,manekiny itp,maszyny z lat 50) I ma coś podobnego. Uuuee, tego się nie spodziewałem. ^^ Quote Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Nie jestem pewien ale możliwe że stosowany w artylerii albo gdziekolwiek gdzie są jakieś łożyska i jakies ruchome elementy. np. koła itp. Ale nie jestem nawet w 50 % pewien. Tylko podsuwam pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Ile taki cusiek może być wart? Bo możliwe, że uda mi się ich kilka wyrwać, nie wiem tylko, za ile warto to dokupić. W Polsce warte to grosze, co innego jak pchniesz to do Stanów. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 W Polsce warte to grosze, co innego jak pchniesz to do Stanów. tak się zastanawiałem, czy na ebayu nie wystawić, ale pewnie wysyłka z Polski do USA pocztą to równowartość pięciu tłumików. ;p Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Wlicz w cenę, wpisz że część jest Polish i że wysyłasz z Polandu, to jeszcze zarobisz na przesyłce. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts