lukasz11 Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Mam mały-duży problem z moją repliką "bazarową";D mój g36 posiada regulowanyhop-up, a jednak pokrętło nie chce sie ruszać. czy to może być jakaś blokada? moge to jakoś sam naprawić łatwymi środkami (jestem dosyćzielony, wiec chłopskimi metodami)? tutaj wizualizacja broni, bo real-foto raczej nic nie powie http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152193802-K306.html Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Sprężynowe -> Problemy i serwis" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> AEG/EAG -> II klasa -> Problemy i serwis". Quote Link to post Share on other sites
ako1987 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Co to znaczy "bazarowa" z bazaru pochodzi tak replika czy jak ? Jak z bazaru to się nie dziw,może masz stały hop -up. Quote Link to post Share on other sites
lukasz11 Posted July 11, 2011 Author Report Share Posted July 11, 2011 nie że z barazaru, tylko że taka z najniższej półki. Chodzi o to, że jest możliwa regulacja, czyli jest pokrętło, ale nie chce się ono kręcić. nie wiem czy może istnieć jakaś blokada do tego, czy to jest usterka? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 A w dobrą stronę kręcisz? Quote Link to post Share on other sites
lukasz11 Posted July 11, 2011 Author Report Share Posted July 11, 2011 próbowałem w obie... nawet zapytałem "mojego sklepu", który stwierdził, że pokrętło powinno poruszać się z oporem, ale jednak - niestety nie. Nie za bardzo widzi mi się odsyłać karabin do nich i tracić cenne w wakacje pieniądze, tak wiec liczę na jakiekolwiek inne rady. :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Weź ściągnij front, wykręć 3 śrubki, wyciągnij blok gazowy z komora HU, przekręć komorę wyciągnij delikatnie (poważenie uważaj) ściągnij "blokadę pokrętła" HU wyciągnij kółko regulacji, sprawdź co jest nie tak. Lufy z komory nie musisz wyciągać. P.S. Uważaj żebyś nie zgubił "dociskacza dystansera" Quote Link to post Share on other sites
lukasz11 Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 powiem tak - rozkręciłem karabin, prawie że na części pierwsze, potem wyciągnąłem lufę i to kółko regulacji, po czym złożyłem z powrotem i możliwość regulacji "odblokowała się"! ale przy okazji zauważyłem że uszczelka jest pęknięta, a więc rozkręcenie karabinu było niezbędne. Dzięki za pomoc :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts