Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabinek szturmowy do 1800 zł

Recommended Posts

Jak w temacie , chcę kupić Karabinek szturmowy do 1800 zł .

Ważny jest

-zasięg

-celność

Czy elektryk czy gaz , nie bardzo wiem . Nie szukam chłamu , wiem że kasa skromna ale na początek pewnie ujdzie .

Bardzo proszę o porady - czas nagli !!! Mało już wakacji zostało \!

Znam się na Paintball-u , maluję już 10 lat . W temacie ASG na razie błądzę .

Zacznij może od określenia, co chcesz. Zdecyduj się, czy ma to być M4, M16, AK czy MP5 lub G36C. A może coś innego? Dalej, te 1800 zł spokojnie Ci wystarczy, już w okolicy 1200 zł masz porządne karabinki. Więc lecimy, jak zależy ci na M4 czy tam M16, spokojnie możesz brać KWA, do tego wstaw porządną lufę precyzyjną (200-300 zł), a powinno być dobrze. Jak potrzebujesz więcej, za te 200 zł możesz zwiększyć, do nawet 500 fps, ale to raczej dla bardziej doświadczonych. Z AK w sumie masz ICS'y, choć zostają jeszcze te Cymy - niby nic, ale moc to, ma, wymienić podstawowe podzespoły (gumka, lufa, sprężyna) i będzie cudnie. I zostanie na magi i baterię. Jeśli jesteśmy w temacie baterii - w markowych, po otworzeniu pudełka dużo nie znajdziesz, a w tych chińskich, masz tam jakąś baterię czy ładowarkę, ale, ale, ale - warto zainwestować dodatkowe 150 zł w ładowarkę, bo te w chińczykach są gówniane, a z kolei batka dodawana do zestawu to także wielka loteria, więc warto zainwestować w lipo, tanie to i dobre.

Zacznij może od określenia, co chcesz.

Kryteria którymi się kieruję to

-celność

-zasięg

-prędkość 500 fps

-podatny na modernizację

Jakbyś kolego wstawił linka co Tobie najbardziej pasuje w tym przedziale cenowym to by było SUPER!

Z kwotą 1800 pln da się uzyskać i zasięg i celność. Kwestią jest czy podoba Ci się kałasz , eMka czy być może AUG czy jeszcze coś innego. Zdecyduj jaki rodzaj Ci pasuje najbardziej a potem będziemy myśleli co cię najbardziej zadowoliz modyfikacji.

Drugim problemem jest to że 500fps dla kulki 6mm jest sporą prędkością która przy nieobytym graczu moze narobić szkody. Rozumiem że masz doświadczenie w paintbalu ale może zaczać od ~400fps a potem jak ogarniesz asg włożyć mocniejszą sprężynę. Czemu tak piszę, bo mimo znacznie większej energii kulka z farbą nie pokaleczy co może się zdarzyć przy twardej kulce z kompozytu.

Tylko u coyotów pustki. Sam mam od nich m4 i działa znakomicie, ale LMT i KWA USA to to samo, nie licząc lufy i oznaczeń. KWA na luzie wystarczy do mocnego tuningu, treningowe wersje ze sprężyną m150 mają jedynie zmieniony tłok, zresztą spójrz na tuning u coyotów, jak mało trzeba wymienić, żeby osiągnąć te 500 fps.

Pamiętaj że nie tylk ofpsy się liczą, a poza tym z 500fpsami nie na każdą strzelankę Cię wpuszczą...

http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_Patrol_Carbine_M4_Commando_ASGKWA,p,5236.php

Napisałeś 1800zł, a to kosztuje 860zł, ale musisz do tego doliczyć inne wydatki: batka około 100zł, ładowarka 100-200zł, kulki, dodatkowy magazynek, okulary, nie wiem czy masz mundur itp. Jeśli masz mundur to dolicz sobie preckę, wymianę tłoka oraz sprężyny, jeśli nie masz munduru itp, to kup najpierw oporządzenie i pobiegaj troche ze stokowym karabinkiem, a po czasie wymień w nim to co napisałem wyżej.

Jak chcesz coś w stylu 500fps to kup: http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_Patrol_RIS_M16_RAS_FreeFloat_ASGKWA,p,5237.php

Do tego precka promka 509mm około 300zl, tłok, sprężyna m150 i może ci zostanie nawet na jakąś chińską lunetę...

Podałem Ci przykłady 2 fajnych karabinków pod tuning (jeden krótki możesz mieć i do CQB i do lasu, drógi bedzie fajną bazą pod parasnajpę - ale juz mniej praktyczny w budynkach)

Pomyśl jeszcze nad replikami marki G&P. Estetyczne wykonanie, bicia jak w ostrym, prosty i dość rentowny tuning.

Mam 1800zł i nie mogę tej sumy przekroczyć , bo więcej kasy nie będę na razie miał .

G&P

są fajne ale drogie

http://www.asgshop.pl/sklep/catalog.php?s=1

A ja za tą sumę chcę kupić celną replikę , może kosztować i 1tyś. ważne aby była warta swojej ceny ! I żeby można było jeszcze go w inne rzeczy wyposażyć .

KWA - tak jak polecałem na innym forum. :wink: Mają bardzo dobrą relację ceny do jakości i osiągów. Z tym, że lufy nie musisz zmieniać, bo dzisiaj się dowiedziałem, że standardowa jest bardzo dobrej jakości. Podtrzymuję, że kolimator ci się przyda na początek. Znajomy włożył do KWA sprężynę M130 i bez uszczelniania wyskoczyło na chrono 530 fps. Świetny wynik.

@widmo - nie polecaj koledze replik Real Sword, które są może i super, ale niestandardowe. Ani GBB, z którymi jest jeszcze wiele problemów. Masz jasno napisane, że kolega chce zacząć zabawę, więc niech kupi coś sprawdzonego, czym będzie mógł walczyć a nie oglądać na ścianie. :zastanawia:

Edited by rokatanski

W oczy mi wpadł ten model

http://www.taktyczny.com/asg,658,karabin_szturmowy_defender_16_cqb_aeg_pl_lmt_kwa.html

lub któryś z jego rodziny KWA

co do lufy to którąś z rodziny Prometheus lub KM Head

kolimator http://tarcza.pl/index.php?p142,kolimator-eotech-551-ris

Kule 0,25 g G&G lub Blaster Devil.

Ja ten karabin mam od około tygodnia, wczoraj był na pierwszej strzelance i jestem zachwycony,

Mocny spring w stocku i wzmiacniany gb - jeprzy do tuningu.

Ogólnie broń ładnie i estetycznie wykonana nic nie lata itp. naprawdę polecam

Pozdrawiam,

kmichal

Znajomy włożył do KWA sprężynę M130 i bez uszczelniania wyskoczyło na chrono 530 fps. Świetny wynik.

To w takim razie cóż to za m120 w tych KWA siedzi skoro na nim jest ~400 fps...

LMT od KWA USA różni się:

Oznaczeniami LMT,

Prawdopodobnie (nie sprawdzałem, a opinie są różne) lufą nieco gorszą w LMT,

Powtórnym przeglądem w USA w przypadku KWA USA

Ceną...

Pod warunkiem, że dorwiesz nową generację, bo ta stara pewno też gdzieś jeszcze się ukrywa.