MarinesPL Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Panowie, jest problem. Jakiś tam czas temu dotarło do mnie m4 kwa, ze zmienionym chwytem na magpulowski. I powiem tyle - cos sie dzieje i nie wiem czy to normalna rzecz, nic dziwacznego i nie mam się co martwić. Generalnie - po wystrzeleniu hi-capa krotkimi seriami czy tam szybkim semi - z chwytu silnikowego czuć mało ciepełka. Replike wtwdy oczywiscie da sie trzymac, nie jest to jakas ekstremalna tenperatura. Po prostu malutkie grzanie, czuje to tylko przez gole rece. Stąd więc pytanie - czy to normalne zjawisko? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Niekoniecznie. Mocno zależy od silnika. Generalnie na mocniejszych springach, koło 150-170 silniki potrafią się tak grzać. Może jest niewyregulowany dobrze? Może po prostu tak ma. Nie znam KWA, nie robiłem jeszcze żadnej, dlatego spekuluje. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 Dobrze, dobrze, w serwisie mi to robili. Ale to grzanie naprawdę jest małe i czuć to jedynie po szybkim wystrzeleniu hi-capa w przykładowo 10 minut. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Sądzę, że to nie problem. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 Tak to, gdy strzelam normalnie, wszystko ok. Czyli ogólnie, nie ma się co martwić i wszystko jest ok? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Nie. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 W takim razie dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Jeżeli przegrzewa Ci się silnik w stockowej replice, gdzie jest założona sprężyna M120 to wiedz, że coś się dzieje... Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 No cóż, nawet takie lekkie grzanie jest złe? Bo akurat właśnie to ma gdy szybko strzelam. Widzę że też masz KWA, czy u Ciebie nic a nic się nie grzeje gdy szybko wywalasz kulki? Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Nie, u mnie się nic nie grzeje, ponieważ nic w niej nie grzebałem i grzebać nie zamierzam (poza wymianą lufy na promyka). A jeżeli będę musiał grzebać, to dam ją komuś doświadczonemu do zrobienia :) Używam lipo 7,4 15c i mam replikę z drugiej generacji (nie wiem, czy to coś zmienia). Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Znajomy ma stockowe KWA, też się mu silnik grzeje przy dłuższym auto. U mnie to samo, normalka przy replikach z wyższym rofem :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 U mnie w stocku się nie grzał, po małym upgradzie zaczął:) Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 Inna sprawa, mam zmieniony chwyt pistoletowy na magpulowski. Pewnie jest on inny od standardowego w środku i jakiś jego element dotyka może lekko silnika, przez co czuć to w chwycie pistoletowym? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 Poza tym, to grzanie może być spowodowane wysoki rofem? Jadę na porządnym lipo 7,4V 20C, do tego mam t-deansy i wywalony bezpiecznik, tak więc rof jest sporawy, jak myślicie? Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 (edited) Jak się palce zatną na spuście to zawsze nastąpi nagrzanie silnika repliki :hahaha: Na twoim miejscu włożył bym ten bezpiecznik z powrotem różnica w szybkostrzelności nie wielka, a w razie zwarcia uchronisz pakiet przed zniszczeniem lub dłonie od poparzenia. Każdy silnik wydziela ciepło w czasie pracy więc lekkie nagrzanie jest normalnym objawem. W chwycie idą tylko 2 przewody zasilające po bokach silnika, nic więcej tam nie ma. Na tym pakiecie który posiadasz szybkostrzelność repliki jest w granicach normy widać że nie używałeś 11,1v. Edited July 15, 2011 by memonic1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts