majkiki Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Mam problem z moim glockiem... a mianowicie nie chce ciągnąć kulek... co parę strzałów trzeba przeładować bo pistolet nie bierze kulek. I teraz druga sprawa: Słyszałem że można dostać gdzieś metalowy mechanizm do tejże zabawki, mógłby ktoś to potwierdzić? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 "nie ciągnie", tzn? Mag nie podaje, podaje, ale klamka ich nie wypluwa? Zamek zacina się przed końcem, czy wraca do położenia pierwotnego? "mechanizm", tzn? Którą część? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Trochę części do glocków jest na asgshop.pl Quote Link to post Share on other sites
majkiki Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 (edited) Nie podaje kulek... wypluwać wypluwa bardzo dobrze ;P a mechanizm to nie wiem dokładnie która część ale "słyszałem"że coś tam da się na metalowe wymienić ;P Edited July 23, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 (edited) Może loading muzzle Ci poszedł, wtedy są chyba takie objawy. Edited July 23, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Wyczyść gniazdo i zatrzask magazynka, a potem prowadnice zamka. Może być że zasyfiony zatrzask pododuje niedochodzenie szczęk maga we właściwe położenie. To samo mogą powodować zasyfione prowadnice zamka (odpychają zamek z płożenia do pobierania kulki. A jakby poszedł muzzel to niepobierałby wogule kulek. Przy okazji czyszczenia sprawdż jeszcze dwie sprawy. Pierwsza czy nie są popękane szczęki maga (cały ten plastikowy elemeny) oraz czy po zdjęciu lufy na czarnym cylinderku widać taki wystający cycek i czy ewentualnie on niejest nadłamany (włąśnie ten element z wystającym cyckiem to muzzle loader) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Poza tym jak szukasz części do Glocka Army to na bank serwis Krakmanów ma większość części mechanicznych. Niestety trzeba do nich napisać i podrzucić zdjęcie interesującej części. Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 (edited) mialem podobny problem po tym jak kumplowi wypiol sie mag i rypna o podloge:) okazalo sie ze zlamalo szczeki pod tym bolcem monazowym,dobrze ze pozbylem sie tego glocka:) szczeki u krakmanow 25zl Już nie umiemy po polsku pisać? Edited July 23, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts