radmack Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Witam. Mam problem z moim IMAXem. Mianowicie gdy podłączam baterię (LiPo 11.1v GE Power) do ładowarki i łączę wtyczkę balansera, to nie mogę naładować baterii. Po prostu po 5 sekundach bez przepływu prądu wyskakuje błąd. Problem znika, gdy ładuję bez podłączania baterii do gniazda balansera, ale nie chcę rozbalansować pakietu i dlatego proszę o pomoc. Może mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi i jak temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 u mnie było to spowodowane uszkodzeniem pakietu. Oddałem go Szumiemu, bo sam jestem zielony w budowie baterii, zrobił jakieś czary mary i grało. Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted July 25, 2011 Author Report Share Posted July 25, 2011 Póki co więc postaram się przetestować pakiet na innej ładowarce. Zaznaczę tylko, że pakiet oraz ładowarka to nowy sprzęt, pakiet ma za sobą 1 "cykl". Quote Link to post Share on other sites
Firnow Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Sprawdź czy nie jest urwany jakiś kabelek przy pakiecie.Jak będzie to zlutuj i po problemie bo ładowarka nie powinna ładować pakietu jeżeli wszystkie ogniwa nie są podłaczone Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted July 29, 2011 Author Report Share Posted July 29, 2011 Z baterią wszystko jest w porządku, ładowałem spokojnie u kumpla i wszystko cacy. Ładowarka idzie na gwarancję. Zobaczymy, co było nie tak. Mam jedno podejrzenie co do sprawcy, bo przeczytałem o tym na forum modelarskim. Modelarze skarżą się na przerwanie, być może przepalenie jakiejś ścieżki w okolicach gniazda balansera. I skoro nie płynie tam prąd, to jak słusznie wskazał Firnow, pakiet nie będzie ładowany z użyciem balansera. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 a odwrotnie nie wpiąłeś złącza balancera? Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 W tej ładowarce jest to niemożliwe. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Ułatwiło by to jak byś napisał jaki błąd Ci się wyświetlił. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts