ckreage Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 (edited) Witam, Dopiero co wyjąłem nowy tłok JBU z metalowymi zębami z opakowania i jestem przekonany, że jest uszkodzony, jednak chcę się upewnić, pytając was. Wewnątrz tłoka, pod zębami widać rysę i można ją delikatnie wyczuć. To chyba nie jest normalne? Edited July 28, 2011 by ckreage Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 (edited) Witam, Dopiero co wyjąłem nowy tłok JBU z metalowymi zębami z opakowania i jestem przekonany, że jest uszkodzony, jednak chcę się upewnić, pytając was. Wewnątrz tłoka, pod zębami widać rysę i można ją delikatnie wyczuć. To chyba nie jest normalne? Nic na tym zdjęciu nie widzę ( i tak dobrze że coś widać bo jest nie ostre), poza delikatnym zadrapaniem, a to nie ma wpływu na działanie. Jedynie co noże świadczyć że ktoś w sklepie albo u producenta go testował i nic więcej. Zapodaj lepsze zdjęcie bardziej ostre (masz coś takiego jak makro w aparacie?). Edited July 28, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
Feiro Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Kolego za ciemne to zdjęcie, aby coś na nim zobaczyć. Quote Link to post Share on other sites
ckreage Posted July 28, 2011 Author Report Share Posted July 28, 2011 (edited) Tu zamieszczam lepsze (mam nadzieję) zdjęcie tłoka: Mam natomiast jeszcze jeden problem. Głowica cylindra od Guarder z zestawu bore-up do AK nie pasuje do mojej cymy. Ma odlany dodatkowy fragment nad prowadnicą dyszy (?). Na zdjęciu dla porównania obok głowica Systemy - ta po lewej to ta niepasująca (Guarder): Da się coś z tą głowicą zrobić? Ta "rysa" wygląda bardziej na pęknięcie niż zarysowanie, szczególnie, że można je wyczuć palcem. Chyba jakiś felerny okaz mi się trafił... Edited July 28, 2011 by ckreage Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Te tłoki tak mają, nie ma czym się przejmować. Dziubek na głowicy zjedziesz na szlifierce i będzie gitara. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 co do głowicy cylindra- ja też przez niewiedze kupiłem taką z czołem kiedyś. I tzeba spiłować to zwyczajnie. Tylko moja była z aluminium, więc jakoś szło, jak tą głowice masz ze stali to ciężko będzie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 A tam ciężko. 5 minut na dobrej szlifierce + poprawki dremelem. Quote Link to post Share on other sites
ckreage Posted July 28, 2011 Author Report Share Posted July 28, 2011 Mam wrażenie jednak, że ten tłok to się rozleci pod M150... On na pewno tak powinien wyglądać? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Mam wrażenie jednak, że ten tłok to się rozleci pod M150... On na pewno tak powinien wyglądać? Moje SHSy wyglądają podobnie a wytrzymują M130. Założysz podusisz. Będziesz wiedział. A na co ci M150? Chcesz kogoś uszkodzić? Quote Link to post Share on other sites
ckreage Posted July 29, 2011 Author Report Share Posted July 29, 2011 A na co ci M150? Chcesz kogoś uszkodzić? Staram się przestrzelić ludzką czaszkę na wylot z asg. A tak na serio to na snajpera się styluję SWD Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Mi ten tłok poległ na M140... ostatni ząb nie wytrzymał presji. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 (edited) Tłok jest w normalnym stanie- czytaj "ten typ po prostu tak wygląda" O tłok byłbym spokojny- u mnie hulał na sp 150 Guardera (replika miała 560 fps) ze dwa sezony. teraz śmiga na sp 130 i nadal nie widzę żadnych uszczerbków na nim. Co do SHS-ów to nie przypominam sobie, żeby zęby były podparte plastikiem na całej długości. Edited February 2, 2012 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Dla świętego spokoju podkleił bym listwę jakiś mocnym klejem w razie czego :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts