MarinesPL Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Tak sobie gaziaka szukam i napotkałem się na detonics'a 45 od Marujca, używanego. I mam oczywiście pare pytañ: -Czy sa rownie dobre co pozostałe Tm'y? -Na specshopie znalazłem w opisie tego pistoletu info, że można używac tylko i wylacznie gazu hfc 134a. A tego nigdzie nie ma w polsce chyba. Uzywanie green gasu jest dla niego szkodliwe? Nic sie nie powinno zepsuc, gdy bedę używał GG? -Jak z dostępnością magów? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Ad 1 Bazuje na colcie więc na jednej z najlepszych replik na rynku... Ad 2 Co do GG to ludzie używają i raczej tylko w starszych konstrukcjach jest problem z GG (np beretta 92, Desert Eagle- wada konstrukcyjna zamka po czasie pęka) W teorii nie powinno być problemów... Ad 3 Z magami raczej słabo, rzadka replika, podpasują zapewne magi z Army. (kopia TM) Nie wiem jak z długim magazynkiem od klasycznego Colta, może też pasuje? Wtedy byłoby to dużym plusem... Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 30, 2011 Author Report Share Posted July 30, 2011 No to ladnie się zapowiada, tyle ze martwią mnie małe magi. Malutkie to, na ile strzałów powinno starczyć jedno napełnienie GG? Z gory dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 detonicsy mają niewiele kulek, więc jedno nabicie to jakieś 1,5-2,5 maga powinno być, no ale od temperatury zależy przede wszystkim. No i szczęścia - mój bell wywala 2 magi przy 16 stopniach, kumpla WE jednego i kilka kulek przy 20. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Tak naprawdę ja w każdym gaziaku robię tak: 1 opróżnienie magazynka i kolejne nabicie gazem, tak masz pewność że nie zabraknie Ci gazu w danej sytuacji... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Osiągi nie są wcale słabe. Na pewno lepsze niż wszelkiej maści chininy. Konieczność używania HFC 134 to mit, walisz zwykły GG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts