NajemnikSF Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Witam. Pytanie mianowicie jest takie jak się ma sprawa mundurów metro. Zainspirowany z młodości filmem The Rock chciałem sobie sprawić taki zestwik ale czy były kiedykolwiek używane i zakontraktowane do wojska ?? Quote Link to post Share on other sites
NajemnikSF Posted August 17, 2011 Author Report Share Posted August 17, 2011 podpowie ktoś coś ? czy jeśli nie ma tematu o wsiurskim mc itp to już speców od mundurów, szpeju i sfów nie ma na forum ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Taki kamuflaż to chiński wymysł, dlatego właśnie żaden ze "speców od sfów" się nie wypowiada, bo raczej żaden SF nie chodzi odziany w chińskie mundury. :) Quote Link to post Share on other sites
NajemnikSF Posted August 17, 2011 Author Report Share Posted August 17, 2011 a ja włąściwie słyszałęm coś innego że były testowane. SWAT też ponoć używa więc chyba chiński wymysł to nie jest, bynajmniej tak mi się wydaje Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 swat w niebieskim camo? :D Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Taki kamuflaż jaki nosili w "Twierdzy" był testowany (nawet dwa warianty urban i subdued urban gdy uznano, że urban jest za jasny) w USMC w 1997 bodajże. Ale się nie przyjął, cóż korpus nie ma szczęścia do kamuflaży miejskich. Testują je ale nie wprowadzają. Quote Link to post Share on other sites
NajemnikSF Posted August 17, 2011 Author Report Share Posted August 17, 2011 o dzięki :) A jeszcze mam pytanie czy można gdzieś dorwać wersje testowe? czy tylko kopie zostały ? jeżeli kopie to jakiej firmy najlepiej zakupić ?? Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 http://www.qmmuseum.lee.army.mil/mout/urban_warrior.html Może nie niebieskie ale zawsze urban ;) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Właśnie mi się przypomniało, że był w USA że tak powiem niebieski woodland. Prototypowe mundury NWU były w mi.in takim kamuflażu: http://cgi.ebay.com/US-Navy-Experimental-NWU-blue-woodland-camo-uniform-/310305348739?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item483fa3dc83 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 A jeszcze mam pytanie czy można gdzieś dorwać wersje testowe? czy tylko kopie zostały ? Za testowe, o ile faktycznie nie były to mundury COTS (wzięte z półki w sklepie) to pewnie zyliard trzeba będzie zapłacić. Masz dużo cywilnych - Propper, TRU-SPEC... Quote Link to post Share on other sites
NajemnikSF Posted August 18, 2011 Author Report Share Posted August 18, 2011 ok, dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts