Bartch Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Witam! Zastanawiam się nad kupnem emki.Mam dylemat pomiędzy dwoma.Sami stwierdźcie która lepsza.O to M4 od ICS http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_121&products_id=512 , a to M4 od KWA http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1272 .Która lepsza według was ? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Barth ty siię zastanów co ty właściwie chcesz eMkę czy kałasza. To jest podstawowe pytanie. temat o m4 kwa http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/44986-m4a1-z-kwa/page__hl__m4+kwa i m4 ics http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/4456-m4-a1-z-ics/page__hl__m4+ics Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 Wiem panie moderatorze,ale postanowiłem postawić na markową dokładność :).Lubię i to i to Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 A poza tym ,ten temat m4 ics,nie jest o tym m4, o które mi chodzi Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 (edited) Przecież to jeden kit, wszystkie emki (danej serii/firmy) na tych samych bebechach jadą ;p no... chyba, że wersja inna. Ja bym wziął (i wziąłem) KWA... Choćby ze względu na dostępność części :P Obie strzelają dobrze i są w miarę dobrze wykonane zewnętrznie ;p Edited August 9, 2011 by PiotrqŚ Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 Bebechy na pewno nie te same.Zauważ ,że jest trochę inna ilość fps.To 2 inne firmy ,te mki nie mogą być takie same.Pytanie tylko która lepsza.Wydaje mi się że ta od KWA , ale czy na pewno ? Quote Link to post Share on other sites
kkm Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Koledze nie chodziło o to że KWA i ICS to te same bebechy tylko o to, że ISC w tamtym temacie ma te same bebechy co ta którą ty chcesz kupić :) Ja bym się skłaniał ku KWA na starcie jest już wzmocniony i ma bardzo dobre opinie, pełno tego na forum że te emki mają "pancerny GB" i wgle są nie do zajechania. Wszystko jest w temacie :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Patrząc na wypadki z ICS-ami kupionymi w naszej grupie w ciągu ostatnich 2 lat, postawiłbym na KWA. Na pewno stokowo KWA jest bardziej wytrzymałe. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Właśnie po to edytowałem post dodając nawias, żeby każdy "ynteligentny" zrozumiał że chodzi mi o daną serię, a nie o ogół... Przecież to chyba logiczne że ICS i KWA mają inne bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 Chyba że tak :), ale należało sprecyzować.Skoro mówicie że KWA lepsze według was,to też na nie zbieram.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 No dobra wybrałem kwa.Z tego co wiem wtyczka do bateri jest w chwycie przednim.Jak duża może być pojemność baterii o napięciu 8,4V ? Mówię o bateri Ni-Mh jak coś. Nie chciałbym , by bateria była na zewnątrz.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kkm Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Jeśli chodzi o pojemność to nie ma granicy, jeśli chodzi o rozmiary odsyłam LINK D:105mm x S:35mm x W:17mm Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_9_6v/akumulator_nimh_4_5a2000mah9_6v_firefox-1821.html Według filmikowi w linku który podałeś wynika że ta bateria powinna się zmieścić Niestety nie ma takiej baterii o napięciu 8,4V słyszałem że baterie o napięciu 9,6 dużo bardziej zużywają części Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 W KWA? No co ty... to są repliki lipo ready, tzn. bez straty gwarancji można użyć i 11,1V. Nie wiem po co Ci Firefox, skoro masz lipo, które są i tańsze i mocniejsze i mniejsze ... Ni-Mh to maksymalnie 1200 mah, może od biedy weszłoby i 1500, ale nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 Lipo ?.Słyszałem że trochę z nimi problemów.Trzeba podczas strzelania sprawdzać napięcie,czy coś tam (nie pamiętam). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 ja używam tyko lipo i widzę same plusy. Działają zimą, starczają na dłużej, są małe itp. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 ktoś pisał że podczas strzelania trzeba coś sprawdzać , żeby bateria się nie psuła czy bateria lipo o napięciu 7,4 będzie wystarczająca ? czy może za słaba na emkę ? chodzi o ROF głównie , no i czy taka batka jest wstanie naciągnąć sprężynę http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_li-po_li-ion_lifepo4/akumulator_li-po_2100mah_7_4v_15c_firefox-1813.html ta batka będzie ok ? http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_li-po_li-ion_lifepo4/li-po_alarm_firefox-1869.html plus takie coś :) i takie :) http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_li-po_li-ion_lifepo4/zabezpieczenie_pod_napieciowe_uvp_firefox-2166.html Chociaż to ostatnie jest tylko do batek o napięciu 11,1.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 (edited) Spokojnie. Ja na 7,4V modelarskim i wtyczkach t-deans mam ponad 20 k/s. Od biedy możesz kupić miernik napięcia. Mam aku 1800 mAh, po pierwszych strzelankach z lipo, gdy nie udało mi się ich nawet do połowy rozładować (hmmm... wywalam średnio 1000 kulek), odłożyłem miernik na szafkę. Zmień wtyki na T-Deans, poprawi Ci rof oraz zmniejszy reakcję na spust. Do tego usuń bezpiecznik, zbędny opór. Edit. Nie kupuj Firefoxów, to drogie i słabe batki, do tego bez gwarancji. Szukaj akumulatorów modelarskich, tańsze, lepsze oraz mocniejsze. Jedyny problem to fakt, że musisz w nim zmienić wtyczkę, ale w sklepie modelarskim zrobią Ci to za 5 zł. Od siebie polecam pakiety Zippy i Turnigy. Do KWA wchodzi maksymalnie lipo 1800 mah. Oczywiście do chwytu przedniego. Edited August 10, 2011 by MarinesPL Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 (edited) Wtyczki T-deans poprawiają trochę parametry, ale w większości ich cudowne działanie to placebo. ;) Wiem, bo użytkuję. Natomiast mają tę zaletę, że nie rozpinają się podczas zabawy. Tylko, żeby je zamontować, trzeba bawić się z lutowaniem. Edited August 10, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 Nie rozumiem czemu nie Firefoxów,myślałem że są lepsze od pozostałych firm.A co sądzą o tych batkach inni ? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 (edited) Sądzą, żebyś lepiej sobie kupił turingy, albo jakieś inne lipo modelarskie. Edit- A skoro wiesz lepiej że firefox jest lepszy to po co pytasz? Edited August 10, 2011 by andyss1995 Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 Nie wiem lepiej ,ale myślałem że jest lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 Spokojnie. Ja na 7,4V modelarskim i wtyczkach t-deans mam ponad 20 k/s. Od biedy możesz kupić miernik napięcia. Mam aku 1800 mAh, po pierwszych strzelankach z lipo, gdy nie udało mi się ich nawet do połowy rozładować (hmmm... wywalam średnio 1000 kulek), odłożyłem miernik na szafkę. Zmień wtyki na T-Deans, poprawi Ci rof oraz zmniejszy reakcję na spust. Do tego usuń bezpiecznik, zbędny opór. Edit. Nie kupuj Firefoxów, to drogie i słabe batki, do tego bez gwarancji. Szukaj akumulatorów modelarskich, tańsze, lepsze oraz mocniejsze. Jedyny problem to fakt, że musisz w nim zmienić wtyczkę, ale w sklepie modelarskim zrobią Ci to za 5 zł. Od siebie polecam pakiety Zippy i Turnigy. Do KWA wchodzi maksymalnie lipo 1800 mah. Oczywiście do chwytu przedniego. a skąd masz tą batke ? Szukałem, nigdzie nie mogę znaleść 1800mah na 7,4 jeśli wiesz gdzie ją znajdę proszę o linka :) Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Tamiye się przepalają, plastiki w nich pękają, te od rozpinania, oraz dziadowo przewodzą prąd - wystarczy, żeby przejśc na t-deans. Turnigy mam z emodel.pl, niestety niedostępna już. Masz na tej stronie jeszcze pakiet 7,4V 1800 max force firmy emodel. Porządne lipo. Zippy kupilem na allegro, za magiczną kwotę 40 zł. Także polecam. Mozesz jeszcze sciagnac z hobbykings.com, tanie wysyłki, paczka szybko dochodzi, natomiast same ceny i wybór pakietów - fantastyczne. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 (edited) oki dzięki.Tylko niewiem jak z tym t-deans bo nigdy nie zmieniałem tej końcówki , ale trudno jakoś sobie poradzę ;) Edited August 10, 2011 by Bartch Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts