Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, mam trochę nietypowe pytanko. Chcę kupić pistolet gazowy, którego będę używał na kilkuosobowych strzelankach z kolegami, ale oprócz tego strzelał bym sobie z niego czasami do tarczy. A więc pytanie, a właściwie pytania brzmią:

1. Lepiej kupić pistolet na GG, czy CO2? Na Green Gas jest chyba tańszy i łatwiejszy w eksploatacji, ale nie wiem, czy nie będzie miał za mało mocy

2. Czy z pistoletu do ASG da się w ogóle strzelać do tarczy? I czy pistolet ma jakikolwiek sens jako główna replika?

3. No i tak właściwie, to jaki konkretnie model mi proponujecie? Na samą replikę chciałbym wydać około 200zł

Jako główną. Żadnego. Chyba że karabin. Ale tanie są kiepskie i drogie w eksploatacji , a drogie są drogie w eksploatacji.

W temacie rodzaju napędu to zdania są podzielone . Jedni preferują GG inni CO2. Ja do pistoletów wolę GG bo co2 z zasady daje zbyt dużą moc jak na pistolety.

Łatwość eksploatacji jest podobna, więc tu problemu niema.

A niby dlaczego by się nie dało strzelać do tarczy. Do tarczy można strzelać ze wszystkiego nawet z pestek czereśni.

Tyle że pistolet jako replika główna ma mały sens. Mniejszy zasięg, i konieczność niezłego treningu przy strzelaniach dynamicznych robią swoje. Zresztą za 200 pln nie kupisz dobrego i niezawodnego gaziaka. Przy stówkach trzech już można coś pogadać, ale dwie to zbyt mało. Zresztą gaziaki jak już pisałem są drogie w utrzymaniu (gaz jest poprostu drogi)

jeżeli masz tylko 2 stówki to lepiej kupic sprężynową strzelbę. A jeżeli jesteś uparty na pistolet to może jakiś AEP (cymowy glock naprzykład) ale to i tak trzeba będzie jeszcze 5-6 dyszek dożucić.

Na utrzymanie mnie stać. Ogólnie chodzi o to, że na razie nie mam porządnego teamu z którym mógłbym organizować większe strzelanki, więc nie chcę od razu kupować repliki za 1000zł. Pomyślałem więc o tym, żeby kupić gaziaka który ewentualnie w przyszłości mógłby robić za broń boczną. A więc ile musiał bym wydać, żeby kupić coś sensownego? Za 300-400zł uda się?

Radzę poczytać forum...

pj

Edited by pidzejfat
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...