BloodRain Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 (edited) Witam. Mam pytanie, ponieważ znalazłem pewną broń na allegro i chciałbym wiedzieć, czy nadaje się dla kogoś kto dopiero zaczyna "przygodę" z ASG :) http://allegro.pl/mp5-m-type-z-oporzadzeniem-maska-i-torba-udowa-i1750070499.html Tu jest aukcja, proszę o odpowiedzi, najlepiej jakieś opisy czy opłacalne, jakie są plusy i minusy zakupu i tym podobne. Przed chwilą spojrzałem na to: http://allegro.pl/beretta-m92r-pistolety-asg-2-w-zestawie-okazja-i1754854521.html I teraz pytanie, co lepiej brać? 2 Beretty (strasznie mi się podobają :P) czy tamto MP5? No i moja 3 i ostatnia propozycja co do pierwszej broni: http://allegro.pl/jg-ak47-custom-full-metal-akcesoria-kolba-pk-i1756762843.html Wg. mnie ładnie wygląda ten AK :P Edited August 9, 2011 by BloodRain Quote Link to post Share on other sites
zapek Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Replika taniej w sklepie niz u tego pana z allegro, polecil bym raczej kupic na poczatek CM.028 (3/4 uzytkownikow forum zreszta Ci to powie) i wymienic gumke HU, chyba ze koniecznie chcesz miec MP5 to wtedy polecam poszukac na komisie cos ze stajni CA albo G&G, w ostatecznosci MP5 od Cymy. ot prosty przyklad http://wmasg.pl/pl/consignment/show/141339 Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 9, 2011 Author Report Share Posted August 9, 2011 Emmm... Przepraszam za double temat, mam problemy z internetem.... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Mp5 z pierwszego linka to niezła replika (choć maski bym nie polecił) trochę drogi ten zestaw, ale jeżeli ci się uda stargować za zestaw do 350 pln można się zastanowić. Beretty odpuść sobie z miejsca. Mały zasięg , mała celność, mała żywotność repliki. Kałasz, hmmmmmm tego napewno odpuść bo kałasz ze stajni JG to tylko beta spetsnaz był możliwy. Jeżeli niedrogi kałasz to jak Zapek pisze tylko Cyma 028 (wszystkie modele no może AKMS bo kolba odpada) Ps ten kałasz z linka to nie tylko niewygląda nieżle ale wręcz wygląda jak niewiadomoco (no ale ja jestem kałaszowym purystą ;p) Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 Czyli mam kupić MP5? :P No dobra, postaram się wytargować do 400 lub trochę mniej jak się uda, do 350 to byłoby niemożliwe... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 A czy ja gdzieś napisałem że masz kupić. Napisałem że możesz się zastanowić o ile zjedzie z ceny bo za tą cenę to kupisz nową replikę na gwarancji. Ludzie nauczcie się czytać ze zrozumieniem. Przecież tego uczą w podstawówce. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 5 stów za mp5k? Nawet z dodatkami to jakaś zgroza, one swojego czasu po 200 coś były. :P Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 A czy ja gdzieś napisałem że masz kupić. Napisałem że możesz się zastanowić o ile zjedzie z ceny bo za tą cenę to kupisz nową replikę na gwarancji. Ludzie nauczcie się czytać ze zrozumieniem. Przecież tego uczą w podstawówce. No chodzi mi o to właśnie, że MP5 bardziej polecacie, nie bierz wszystkiego dosłownie :P I muszę z nim wytargować, jak MP5 jest dużo tańsze,a te dodatki to chyba ponad stówę to warte nie są? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 5 stów za mp5k? Nawet z dodatkami to jakaś zgroza, one swojego czasu po 200 coś były. :P 240 Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 (edited) Dodatki warte są moim zdaniem więcej niż 100 zł- przynajmniej nowe. Bo nie da się kupić koli, tłumika, 2 magazynków i bateri poniżej 100 zł. Sam koli to ok 100 zeta (taki z niższej półki), bateria to też blisko 90-100 zeta... Tak jak pisał arend jak za 400 pojdzie to można się zastanowić. Z drugiej strony w te 65 metrów zasięgu raczej bym nie uwierzył. Edited August 10, 2011 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 55 całkowitego to chyba ma, jeśli dobrze pamiętam. Na pewno nie 64. ^^ chyba, że w jardach. ^^ Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 Postaram się trochę potargować :P Przynajmniej będzie jakiś sprzęt na start :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 A ile ty na ten start masz. Bo może się okazać że sensowniej będzie kupić coś nowego niż ten zestaw w którym może się okazać że sensowna jest yulko replika. Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 No niedługo mam urodzinki i mogę sobie 1 prezent wybrać :P, tzn 1 zakup, a tu jest jakiś osprzęt czyli jeden zakup jest dobry :P Wg. mnie Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Jak ja bym mial na twoim miejscu taka mozliwosc, to bym sobie sieknal jakas NOWĄ replike. - mowie tu o chińczykach. A potem zbieral z kieszonkowego na reszte sprzetu. :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Szczególnie że ten "osprzęt" z tej aukcji jest łagodnie mówiąc mało sensowny. Poproś o jakąś nową replikę z porządnego sklepu z dobrą gwarancją. a Okularki ochronne które będą dużo bardziej bezpieczne niż ta maska kupisz już za około 40 złotych. Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 Emm... Chodzi o to, że tam w 600zł to się najpewniej zgodzą :P To możliwe, że nową wezmę, ale okularków mi już nie kupią. A co do kieszonkowego... Brak :P muszę sobie zarabiać kasę, a w te wakacje tam gdzie miałem pewną robotę przyczepiła się Państwowa Inspekcja Pracy... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Rozumiem problem, ale maska z tego zestawu nie jest bezpieczna. I tak trzeba by było kupić coś bezpieczniejszego. Naprzykład taki zestaw http://allegro.pl/okulary-uvex-i-vo-rower-i1762358255.html plus http://allegro.pl/blacksword-rk-01w-replika-karabinka-aks-74u-i1751704783.html nie przekracza budżetu (nawet z przesyłką) a będzie zdecydowanie sensowniejszy niż ten z twojego linka. Zakup dodatkowych okularów wyjaśnij bezpieczeństwem swoich oczu. Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 (edited) Mógłbyś mi zaproponować w podobnej cenie coś z MP5/Tactical ? Bo takie kałaszniko-podobne monstra są dziwne :D Ten co podałem to chodzi o taki "Masywny" z wyglądu :) Tzn tactical czyli coś takiego jak G36 :P Edited August 10, 2011 by BloodRain Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 A łapek nima, czy Googla wyłączyli. Sam sobie poszukaj. Najlepiej będzie jak sobie poszukasz w sklepach polecanych przez forum (ten sam pasek co i klawisz Forum) Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 g36c JG lub cymy. W 600zł się zmieścisz, zostanie nawet na okulary. Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 Wiesz, ja się na tym nie znam :P Pewno nawet jak w sklepach polecanych znajdę to i tak wybiorę jakieś gówno :P Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 (edited) Skoro ci tak bardzo zależy na mp5,to zastanów się nad Jg. Do tego okularki,kuleczki i mundur Flecktarn i wyjdziesz do 500 zł. Co do sklepu jest on jednym z najlepszych i zarazem bardzo polecanym. Edited August 10, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
BloodRain Posted August 10, 2011 Author Report Share Posted August 10, 2011 (edited) O, dobre :P Do tego kupie sobie jakieś gógle, kulek dokupie, mundur to mogę sobie kupić w sklepie :P I tak mam mało ubrań, a mamę łatwo namówię, bo zawsze nie chcę jak mi proponuje wybieranie xd Te gogle się nadają? http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_gogle_okulary/gogle_taktyczne_typ_desert_locust-black_acm-726.html Edited August 10, 2011 by BloodRain Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Nie nadają się,ponieważ nie są atestowane.Jak chcesz koniecznie gogle to kup essy od Zielonej Pantery na Allegro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts