Marrcinek Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Witam Mam problem, nosze okulary korekcyjne i pod goglami strasznie parują, próbowałem antifoga, pianki do golenia, pasty cyprys, mydła i płynu, no wszystkiego co znalazłem na forum. Czy jest jakiś skuteczny sposób żeby okulary nie parowały? Moje gogle to x800 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Ściereczki Revision - opisane w stosownym temacie. A jak nie pomogą, to pozostaje Ci zainwestować w okulary balistyczne z wkładką. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Spróbuj Pronto :wink: Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Ja polecam izofog lub szmatke ess Quote Link to post Share on other sites
sasza26 Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 (edited) Poszperaj na forum, jest kilka (jak nie więcej) postów na temat parowania. http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search§ion=search&do=search&fromsearch=1&search_term=parowanie Pzdr Ps. Arend wisisz mi piątaka ;)) Edited August 14, 2011 by sasza26 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Nie , bo użyłeś nieprawidłowej w świetle norm unijnych czcionki. Marrcinek spróbuj wyjąć szybki z tych mocowań po bokach i oprzeć je na pinach które wystają po zatrzaśnięciu blokady szybki. Szybka powinna być zaczepiona tylko w tym zatrzasku pośrodku okularów. Dla bezpieczeństwa ściągnij ją jeszcze zaciskiem kablowym (takim samozaciskającym się paskiem plastikowym) przez środek. Powiększenie szczeliny wentylacyjnej powinno ograniczyć parowanie. Quote Link to post Share on other sites
marcinszyk Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Również miałem ten problem. Nic nie pomagało :( Zacząłem nosić na strzelanki soczewki kontaktowe i problem pary zniknął ;) Quote Link to post Share on other sites
PiTeQ Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Jak kolega wyżej napisał najlepsze są soczewki kontaktowe. Wygoda jest nie do porównania, moje x800 przestały parować odkąd mam soczewki. Naprawdę polecam. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Dobrze, że soczewki wam nie parują o.O Quote Link to post Share on other sites
marcinszyk Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Najlepsze soczewki jednodniowe w cenie coś około 70 zł za 30 sztuk (15 par) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Nie każdy dobrze toleruje soczewki, więc to nie jest uniwersalne rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Np ja mam tego pecha że moje oczy ich nie akceptują Quote Link to post Share on other sites
Marrcinek Posted August 17, 2011 Author Report Share Posted August 17, 2011 Spróbuje pronto:) arend ale przez ustawienie tak szybki niebezpiecznie wzrasta szczelina. marcinszyk w moim przypadku 160zł z 6szt szkieł;/ Widmo34 i co robisz z parowaniem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts