Korba Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Trochę starałem sie upodobnić chińska kopie PSO-1 do oryginału. Dostałem troszke części od PSOP która ktoś przerabiał i obciął jej podstawę. Z podstawy wykorzystałem osłonkę wyłącznika, wyciąłem ściankę z oznaczeniami WKL/WYKL (włącz/włącz) i nakleiłem na oszlifowana ścianke mojej chińszczyzny. Przyszpachlowałem i pomalowałem. Użyłem tez tabliczki z oznaczeniami. Nie wyszła najlepiej, gdyż po pomalowaniu na czarno musiałem drapac litery żeby napis był czytelny. A to że jest tam PSOP, a nie PSO-1 to szczegół ;) . Dodałem tez na ramionach podstawy śrubki które sa w oryginale. Białe elementy instalacji podświetlenia zastapiłem czarnymi i poprawiłem ułożenie przewodów. I to tyle.. Wygląda duuużo lepiej po mojemu, choc to w sumie drobiazgi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Wygląda o wiele lepiej, naprawdę cacuszko. :) W sumie można by jeszcze zdjąć gumową powlokę z korpusu i walnąć jakiś grafitowy kolor. Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted August 15, 2011 Author Report Share Posted August 15, 2011 Wygląda o wiele lepiej, naprawdę cacuszko. :) W sumie można by jeszcze zdjąć gumową powlokę z korpusu i walnąć jakiś grafitowy kolor. Myślałem nad tym, ale chyba by trzeba to wypiaskować. Za wiele zakamarków. Piaskować z optyką, to nie za dobry pomysł. A wyjmować soczewki i potem to złożyć żeby działało, to za trudne dla mnie wyzwanie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 A nie schodzi od denaturatu/acetonu? Bo kiedyś miałem zwykłą gumowaną lunetę i dało radę. Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted August 15, 2011 Author Report Share Posted August 15, 2011 A nie schodzi od denaturatu/acetonu? Bo kiedyś miałem zwykłą gumowaną lunetę i dało radę. Nie testowałem. Ale chyba zostanie tak jak jest, bo prawdopodobnie SWD pójdzie na handel wraz z lunetą. Ale to po zlocie w Bornem, bo musze tam cos miec do lansu ;) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Polecam przemalowanie na kolor szary-młotkowy:) Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Aby przemalować to trzeba (powinno się) pozbyć się poprzedniej powłoki, a koledze Korba nie chce się tego robić ;) To że młotkowy kolor na PSO to chyba wszyscy wiemy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts