paq19 Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Witam! To mój pierwszy post. Ogólnie mam małe doświadczenie jesli chodzi o sprzęt ASG, dlatego napisałem do was. Proszę mi doradzić szukam pistoletu, który obsługuję dobre kule gumowe - kule gumowe z gazem pieprzowym? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Gaz pieprzowy - koniec ery terminatorów. :hahaha: Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 (edited) Eee? Edited August 15, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
minus25 Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Człowieku co ma ASG do pistoletów obronnych? Link to post Share on other sites
paq19 Posted August 15, 2011 Author Report Share Posted August 15, 2011 Człowieku co ma ASG do pistoletów obronnych? Zadałem pytanie w dziale "zieloni" dlatego że się nie znam po co te głupie teksty. To przekierujcie mnie lub wyjaśnijcie chyba po to są fora pozdrawiam. Link to post Share on other sites
patch Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 ASG to nie sport, który ma na celu obezwładnienie drugiej strony. Używamy kulek 6mm (ew. 8mm) z tworzywa. Link to post Share on other sites
paq19 Posted August 15, 2011 Author Report Share Posted August 15, 2011 ASG to nie sport, który ma na celu obezwładnienie drugiej strony. Używamy kulek 6mm (ew. 8mm) z tworzywa. Dziękuję za odpowiedź. A gdzie ewentualnie mogę się czegoś dowiedzieć na temat broni do obezwładnienia przeciwnika w celu wyłacznie samoobrony. Mieszkam w dzielnicy dość nieciekawej. Link to post Share on other sites
patch Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 (edited) Na pewno nie na tym forum ;] Ja również mieszkam w nieciekawej dzielnicy ale żadnych "sprzętów" nie nosze. :blink: Edited August 15, 2011 by patch Link to post Share on other sites
paq19 Posted August 15, 2011 Author Report Share Posted August 15, 2011 Na pewno nie na tym forum ;] Ok. Przeraszam za kłopot. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Rogi Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 :google: Link to post Share on other sites
TajFunPL Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 (edited) Dobra nie bądźcie tacy surowi nie wiedział: http://www.militaria.pl/norconia_germany/pistolet_gazowy_norconia_gas_pistol_(new)_p4932.xml Tu masz strzela jakimś gazem... Najlepiej zaopatrz się w paralizator lub strzelaj z wiatrówki :D :hahaha: Edited August 15, 2011 by TajFunPL Link to post Share on other sites
minus25 Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 http://lmgtfy.com/?q=pistolety+gazowe+samoobrona Link to post Share on other sites
Damianosky Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 (edited) Lepiej opanować sztukę samoobrony jak Stiven "stefek" Segal, on to nawet kredkami walczył. :bialaflaga: Gdzieś na forum widziałem wybuchające kulki :icon_confused: Edited August 15, 2011 by Damianosky Link to post Share on other sites
paq19 Posted August 15, 2011 Author Report Share Posted August 15, 2011 ogólnie chodziło mi o to: http://www.bron.pl/shopbron/listing/artykuly-obronne/rewolwery-hukowe-na-kule-gumowe/39828/1/1/3/10 http://www.bron.pl/shopbron/listing/artykuly-obronne/strzelby-co2-na-kule-gumowe/161/1/1/3/10 już sobie poradziłem takie trudne nie było pozdrawiam. Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Wiemy o co Ci chodziło. Po prostu nie jesteśmy pewni czy Ty wiesz, gdzie trafiłeś - to jest forum Airsoftowe (mówiąc potocznie, dla laików - "coś podobnego do Paintballa"). To jest tak jakbyś wszedł na forum poświęcone pralkom i dziwił się, że dostajesz głupie odpowiedzi pytając o telewizor. Jako, że trochę obracam się w tym temacie, to mogę Ci powiedzieć jedynie, że broń typu Keseru nie zawsze nadaje się do samoobrony. Zarówno z powodu tego, że wywołuje ból mogący rozdrażnić przeciwnika, jak i z tego, że można go poważnie okaleczyć, co pociągnie za sobą konsekwencje prawne. Ale to są skrajne przypadki. Ale poszukaj sobie najlepiej informacji na odpowiednich forach, bo ja swoich słów nie jestem do końca pewien. Z broni mającej zastosowanie do samoobrony warto jeszcze zerknąć na RAMy oraz pistolety RMG. A i tak według mnie jednym z najprostszych i najtańszych rozwiązań jest standardowy gaz obronny, najlepiej (wg mnie) w żelu. Ale tak jak pisałem - chcesz się dowiedzieć więcej i chcesz, żeby te informacje były pewne, a nie tak jak moje - odwiedź odpowiednie forum. Temat zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts