jozio_pl Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Witam. Mam problem :( Na ogniu pojedynczym pobiera mi 2 kulki z maga, co się dzieje ??? Link to post Share on other sites
harasim Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Jaki magazynek? Firma itd. Smarowałeś ostatnio replikę/magazynek olejem silikonowym? I czy dzieje się też tak na innych magazynkach różnych firm? Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted August 17, 2011 Author Report Share Posted August 17, 2011 Dobra już zrobiłem :) (poklej iłem trochę komorę) czy ta http://azteko.pl/boyi-jednoczesciowa-metalowa-komora-hopup-m4-m16-p-273.html będzie pasować do M16 A3 AGM ??? Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Nawet jeśli, to osobiście nie zmieniłbym komory na Boyi (jeśli są to te same, co montowane w ich M4). Za podobną cenę znajdziesz Elementa, który z tego co pamiętam zbiera bardzo dobre opinie. Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Z tego co pamiętam i miałem na stanie- repliki AGM maja dwuczęściowe komory i body nie jest przystosowane do takich jak w linku powyżej-trzeba trochę body podpiłować, ale do ogarnięcia. Logan, ta kiepskawa komora boyia w stosunku do dwuczęściowej AGM to po prostu kosmos. Mnie zdarzało się zyskać po zmianie nawet 40- 50 fps w stosunku do fabrycznej i to bez żadnej uber pro gumki. Wystarczył teflonik i guma jaka była poprzednio. Także ja bym wymieniał, ale jeżeli nie masz jozio_pl doświadczenia to podrzuć komuś kto ma park narzędziowy i umiejętności. Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Dobrze wiedzieć. A czy w takim razie jakaś komora z JG by nie podeszła? JG robiło dwuczęściowe komory, które całkiem nieźle się spisywały. Jednak były montowane chyba tylko do replik z plastikowym korpusem więc nie jestem pewien czy do AGMa by podeszły? Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted August 17, 2011 Author Report Share Posted August 17, 2011 Koledzy to doradzacie lub dajcie mi link do komory takiej żeby pasowała lub jakiś filmik jak się piłuję te body, jak to nie problem Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 (edited) Logan raczej każda dwuczęściowa podejdzie. Te z JG też. Po prostu plastik body JG i metal AGM mają takie samo rozwiązanie odnośnie komory hu. Jak już gdzieś pisałem, TYLKO komorę TM jako jedyną dwudzielną bym zostawił (teraz dołączył do tego wynalazek KWA). Resztę chinoli wymieniłbym na jednoczęściową. Wycinanie jest stosunkowo proste jak ma się odpowiednie narzędzie. Dremelek jako szlifierka precyzyjna i wycinasz nadmiar body w lower reciverze tak, żeby komora w miarę swobodnie się wsuwała. Najlepiej, jakbyś miał np. replikę kolegi (gdzie zastosowano komorę jednoczęściową), porównał czym wasze body się różnią i doprowadził swoje do jego stanu. Edited August 17, 2011 by rodnath Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted August 17, 2011 Author Report Share Posted August 17, 2011 A ma ktoś jakąś morze fotkę przed piłowaniem i po ??? Link to post Share on other sites
Recommended Posts