Krzyz Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Witam. Mam dylemat, nie wiem w którą repliczkę zainwestować i tutaj bardzo liczę na waszą opinię i radę, proszę ;). PS: Jeśli powstał kiedyś taki temat, to bardzo przepraszam i proszę o odesłanie mnie do takowego. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Zdecydowanie cyma (przede wszystkim mniej awaryjna). Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 No co ty bardziej się opłaca kupić APS'a niż plastikową cymkę Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Stawiam na APS, ale pod warunkiem, że nie będziesz z niego wyciskał żadnego tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Krzyz Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 NO to jak? Bo ja sam nie wiem... Naczytałem się, że APS jest awaryjny bardzo, w przeciwieństwie do cymki. Zaś plusem dla APS jest to że jest wykonany z drewna i metalu, w odróżnieniu do cymy która jest plastikowa ;/. 1:1.... Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Aps jak wyłączysz ebb . Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Jeśli z tych dwóch to dla mnie oczywiście bezawaryjna i pancerna CYMA. Najlepsze było by coś z serii RK BOYI. Nikt mnie nigdy nie przekona do firmy APS!!! Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 A miałeś to chociaż w rękach czy jedziesz na opinii z forum? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 To może wypowiem się jako były posiadacz CM.028 oraz aktualny posiadacz APSa. Ludzie narzekają na liche wnętrze - APSa. Owszem, z tego co wiem, to prawda. Nie zmienia to faktu, że replika w stocku strzela bardzo dobrze (dokładne pomiary dotyczące celności i zasięgu opisałem w temacie poświęconym APSowi, ale wypada on pod tym względem nieco lepiej niż CM.028). Wykonanie repliki zostawia CM.028 daleko w tyle! Problemem nr 1 jest akumulator - zgodnie z tym co mówią Krakmani - ten dorzucony do repliki nie nadaje się do niej zupełnie i konieczne jest zastosowanie innego akumulatora (czyli stówka w górę). A skoro zmieniamy akusa, to i ładowarkę przydałoby się wymienić (+150 zł). Teraz pojawia się problem zastosowania nieco zmodyfikowanego gearboxa. Póki działa - jest ok. Problemy mogą się zacząć w przypadku awarii. Mój egzemplarz ma na razie bardzo malutki przebieg - 2500 kulek. Nie zmienia to faktu, że nie żałuję żadnej złotówki wydanej na niego. ALE Tyczy się to repliki w promocji (przypominam - przeceniona na 399 zł). Niestety, towar się skończył więc replika jest w chwili obecnej do dostania w innych sklepach za około 6 stów. Do tego doliczając koszty ładowarki i akumulatora - mamy już ponad 8 stówek. A w tej cenie wybrałbym tylko i wyłącznie jedną replikę AK - CM.048, bo pod względem wykonania wypada podobnie do APSa, a gearbox Cymy stoi od APSowskiego znacznie wyżej. W dodatku dostajemy na start działające aku. Do Boyi zaufania nie mam. Są bardzo ładnie zrobione (chyba najlepiej z kałachów, z którymi się spotkałem (nie licząc VFC) - mówię o wersji stalowo-drewnianej), ale zbyt często widywałem awarię Boyiaków. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Co do BOYI i APS to koledzy mieli repliki tych firm i obie się sypał od razu. Kolega co ma APSa to do serwisu oddaje ją średnio raz w miesiącu, zaś ten od BOYI zostawił replikę w kącie, bo strzelała kilkoma kulkami na raz, czasami w ogóle. Różne cuda były z tymi replikami. Jednak kałaszek BOYI mnie przekonuje, bo wszyscy się nim zachwycają i wygląda na prawdę fajnie. Podsumowując: Jeśli chcesz coś pewnego i niezawodnego-CM.028, super wykonanie i wygląd zewnętrzny-BOYI, APS nie polecam pod żadnym względem. Oczywiście mówiąc o tych replikach chodzi mi o to że są super JAK NA TĄ CENĘ. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 (edited) Stock APS Tuning CYMA :P proste Edited August 20, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts