filler Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Witam Wszystkich! Jestem tu nowy a to mój pierwszy post - kłaniam się nisko:) Jestem od jakiegoś czasu właścicielem Real Sword'a Type 56-2. Przy zerowaniu przyrządów skończył mi się zakres regulacji muszki, więc zacząłem się przyglądać replice. Okazuje się, że podstawa muszki nie jest zamontowana poprawnie. Jest odchylona od osi kolanka gazowego o 5-10 stopni w lewo. Czy ktoś z Was nie wie w jaki sposób to jest montowane? Czy stuknięcie młotkiem przez drewienko nie będzie zbyt drastyczną i nieprzewidywalną w skutkach terapią? Widzę w niej jakieś 2 kołki - nity. Nie wiem czy są jak reszta stalowe, czy może z plastiku, dlatego trochę boję się spróbować je wybić. Jeśli ktoś wie w jaki sposób RS montuje te elementy lub/i ma jakiś pomysł na naprawę - bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam! Filler Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Znając RS'a i ich jakość (tylko ze szłyszenia) to możesz stuknąć młotkiem nawet mocniej byleby się wyprostowało, gdyż repliki są prawie jak ostre wersje broni, nie wiem nawet czy nie powstają na ich bazie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 albo są kołki, albo są nity. Podstawa jest raczej zakołkowana, o nitowanych nie słyszałem. kołki jak i nity są w RS, Boyi, VFC, a nawet w cymie STALOWE, więc można stuknąć, a o plastikowych kołkach i nitach nawet chińczycy nie słyszeli. Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Wybijaj ile wlezie, ja się trochę męczyłem ale wyszły. Napierdzielałem młotkiem i śrubokrętem. W nitach ani śladu, ale śrubokręt do kosza ;) Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 albo jakiś mądry wybijak i jazda.Ale przyznam dziwne aby w RS akie coś wiało miejsce Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts