itchy Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Witam, poszukuję jakiejś dobrej repliki najlepiej M4 albo G36 ,full metal do +/- 700 zł. Pomożecie mi coś takiego wybrać? Dobrze jakby były to sprawdzone bronie. Liczę na to, że taka broń będzie wytrzymała. Narazie mam coś takiego na oku klik ale z tego co widze to ma starego GB. Rozważę każdą propozycje. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Ciężko będzie z G36 full metal, bo oryginał jest z polimeru ;) Jeśli Ci to by nie przeszkadzało to gietka Cymy wymiata w tym przedziale cenowym. Quote Link to post Share on other sites
itchy Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 Sry, my bad. Dasz jakiegoś linka może do tej broni. Na co zwracać uwagę przy wyborze broni? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Proszę: http://gunfire.pl/product-pol-1152194836-CM003-G36-CYMA.html Należy do czołówki tego, co można w tej cenie dostać. A skoro trafia w Twój gust, to będzie prawdopodobnie najlepszym wyborem dla Ciebie. Na co zwracać uwagę? Na opinie o replikach na forum. Bo znajdziesz tu opinie o chyba 99% replik dostępnych w Polsce. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Ciężko będzie z G36 full metal, bo oryginał jest z polimeru ;) Jeśli Ci to by nie przeszkadzało to gietka Cymy wymiata w tym przedziale cenowym. Do G36 nie ma metalowego body, nawet w ostrej tak jak napisał kolega. Jeśli weźmiesz gietkę z cymy na pewno nie pożałujesz. Jej nylonowe body jest nawet lepsze od innych metalo podobnych Quote Link to post Share on other sites
Helgaszwaben Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Witam. Moim zdaniem powiniennieś rozejrzeć się za replikami emek firmy SRC są nieco droższe ale z całego serca polecam. Na przykład http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/sr4a3_src_gen_iii-2146.html Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Narazie mam coś takiego na oku klik ale z tego co widze to ma starego GB. Nie ma czegoś takiego jak stary GB :hahaha: Np: AK47/74 itp, G36 mają GB v.3 M4, Mp5 itp mają GB v.2 M14 ma GB v.7 Tutaj chodzi o to że do jednej repliki wchodzi taki a do drugiej taki. M4 za 700zł nie kupisz (kupisz ale dłużej będzie w serwisie) Chyba, że http://www.asg.com.pl/LMT_Defender_Patrol_Carbine_M4_Commando_ASGKWA,p,5236.php ale to już ostro wykracza za twój budżet a poza tym ładowarka + bateria ok 1000zł (nie zapomnij o ochronie oczu) :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 A ja z całego serca emek src nie polecam. Osiągami jak za tą cenę, to nie powala. Mój znajomy to miał. Średnio raz na 2 miesiące musiał coś w niej dłubać/wymieniać, aż w końcu dał sobie z tym spokój i to sprzedał. Może taki akurat egzemplarz mu się trafił, ale wg mnie emka nie jest warta swojej ceny. Jeśli już koniecznie chcesz coś z serii M, to stawiałbym na JG V lub VI generacji. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Jest w ogóle VI generacja JG? Nie sądzę. Ogólnie wersja z metalowym korpusem, to jest IV generacja (jest również sprzedawana na Gunfire jako GFC). Słyszałem o V generacji, ale to były pogłoski i wg mnie możliwe, że repliki wypuszczane przez GFC uchodzą za V generację (ale tutaj nie mam żadnej pewności). I jeśli chodzi o emki - podpisuję się pod stwierdzeniem, że IV generka JG (dostępna na Gunfire jako GFC) jest jedną z najlepszych chińskich emek. W drugiej kolejności dopuściłbym jeszcze III generację A&K. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 (edited) Sorry, pomyliłem się i nie po tej stronie wstawiłem "I". Emkę A&K miałem okazję trzymać w rękach i nie wyglądała źle, ale na temat wytrzymałości i jej osiągów się nie wypowiem, bo ich nie znam. Edited August 20, 2011 by GROM.USP Quote Link to post Share on other sites
itchy Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 klik Znalazłem coś takiego. Spodobał mi się nawet. Co o nim sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Tu znajdziesz wszystkie niezbędne Ci informacje: http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search Zastanawiam się też czemu nowopojawiający się użytkownicy mają taką alergię na używanie forumowej wyszukiwarki. Quote Link to post Share on other sites
itchy Posted August 21, 2011 Author Report Share Posted August 21, 2011 Co myślicie o CM.039c? Używał ktoś, jakieś opinie o tej broni? Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 (edited) CM.039c, kolega ma dopiero od miesiąca. Replika jest ciężka, strzela jak każda cymka w stocku - dość dobrze, ale wypadałoby wymienić lufe i gumke. Ogólnie replika jest bardzo OK. Edited August 21, 2011 by lon3star Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Co myślicie o CM.039c? Używał ktoś, jakieś opinie o tej broni? Nie, nikt nie używał, bo jest zbyt brzydkie. Arend podał linka, ślepy? Nie opłaca się za taką cenę, lepiej brać coś z 0.45/0.48/0.50, lepsze gb mają. Quote Link to post Share on other sites
itchy Posted August 22, 2011 Author Report Share Posted August 22, 2011 Powracając do tematu. Co wy byście kupili za 700 zł +/- ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 RK-10S i nic innego. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Też coś z serii RK . Tyle że akurat mój wybór to RK-03. Ale każdemu się niestety podoba co innego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts