Andej Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 jak w temacie. Co jest dobrą repliką do zrobienia lub chociaż ustylizowania współczesnej broni na coś z epoki IIWW? bazą mogło by być to: http://gunfire.pl/product-pol-1152194723-Karabin-snajperski-MB03C.html lub do biedy to (na karabinek saperski, służb tyłowych lub górskich) http://gunfire.pl/product-pol-1152189571-MB-02F-Wood-Well-.html chodzi o to że chciałbym zrobić replikę na strzelanki w tym klimacie a nie stać mnie na mausera maruzena i na łuski od boyia... jakieś rady? głównie jak wykonać łoże i mechaniczne przyrządy celownicze. Dzięki z rady i konstruktywną krytykę. Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 głównie jak wykonać łoże Poszukaj na alledrogo pod hasłem "kolba". Znajdziesz dużo mauserowskich i mosinowskich. Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Wszystko rozpisane jest tutaj,szukaj tematow z tytulem mauser/spingfield/enfield ,tam znajdziesz to co Cie interesuje http://www.ww2airsoft.org.uk/php/phpBB2/viewforum.php?f=13 pzdr p.s. pisze z angielskiego kompa,wiec soka za literowki. Quote Link to post Share on other sites
Andej Posted August 22, 2011 Author Report Share Posted August 22, 2011 (edited) poawim tak. ani mosiek ani mauser mnie nie sadysfakcjonują. replika będzie przypominać kraga-jongerserna w wersji górskiej. znaczy ma przypominać :biggrin: Chociaż może pomyślimy o krótkim mośku :D albo na czymś opartym na jego kolbie :zastanawia: tylko najpierw muszę ją dorwać i pomieżyć. a potem dorwać falaki i też pomoerzyć :biggrin: Edited August 22, 2011 by Andej Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Mimo wszystko poczytaj sobie tematy z forum wrzuconego przez White'a. Zobacz jak ludzie robią mausery, mosiny, czy enfieldy, wtedy będziesz mieć "przedpole" do zrobienia własnej repliki. Ogólne zasady są takie, że kolbę struga się z drewna, tak by przypominała oryginał, ale z mocowaniem pod mechanizm Twojej repliki. Szczegóły robi się wykorzystując części od istniejących replik, na przykład szczerbinkę suwakową tnie się z AK Cymy, a muszkę w osłonie kołowej z MP5. Ważne, żeby z grubsza przypominało to, co chcesz osiągnąć. Zaopatrz się w polską poxilinę, lepi się ładniej od oryginalnej, będzie służyć Ci za szpachlę. Pamiętaj, żeby części mocować na śruby i klej, a nie na sam klej. Wrzuć jakieś zdjęcie poglądowe broni, którą chcesz replikować, to podpowiem coś więcej. Quote Link to post Share on other sites
Andej Posted August 22, 2011 Author Report Share Posted August 22, 2011 dzięki za rady. ale na razie już sam nie wiem co chcę robić :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Odradzam robienie mosina z mb03,za duzo zachodu.Ale teoretycznie sie da pzdr Quote Link to post Share on other sites
Dolas Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Odradzam robienie mosina z mb03,za duzo zachodu.Ale teoretycznie sie da pzdr Zrobione z MB-3 Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 To nie mosin tylko francuski MAS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts