ckreage Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Witam, Po pewnym czasie zbierania oszczędności, zbliża się czas wymiany repliki na lepszą. Teraz tylko pojawia się trudne pytanie: co jest lepiej kupić? Przede wszystkim interesuje mnie zasięg, celność i powtarzalność strzałów. Nie wiem czy lepiej kupić karabin wyborowy G&P i go stuningować, czy kupić karabin szturmowy SYSTEMY. Co ma lepsze osiągi waszym zdaniem? Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Jak już koniecznie chcesz AEGa to weź raczej SR-25 od G&P + pełen tuning u jakiegoś fachowca. Systema się wg mnie nie nadaje, choć widziałem filmiki ASG Shopu, w której wersja z najmocniejszym cylindrem strzela w cel na odległości 70m. A nie zastanawiałeś się nad jakimś karabinem sprężynowym, bądź gazowym? Mają większy potencjał do takich zastosowań :wink: Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Poczytaj jakie są koszty ewentualnych napraw Systemy. Oczywiście nie psują się często, ale koszty użytkowania mogą być astronomiczne. A strzelanie - bywa że AK Cymy strzela tak samo daleko. :cool: Quote Link to post Share on other sites
Kyrios Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Nie zamieniłbym mojej SYSTEMY na nic innego. Jest warta każdej złotówki. Precyzja, zasięg i moc strzału na najwyższym poziomie. Koledzy widać macali albo stare wersje albo nie trzymali nigdy SYSTEMY w ręku, ale zdanie swoje mają... Quote Link to post Share on other sites
ckreage Posted August 27, 2011 Author Report Share Posted August 27, 2011 Rozpatruję właśnie wszystkie "za" i "przeciw" w tej sprawie. Myślałem też o sprężynie, ale raczej nie o gazowym. Cena gazu by mnie zabiła (nie mam gdzie napełniać propanu w butlach). Z tego co wiem, to SYSTEMA nie psuje się często, a i tak jest na nią gwarancja (poprawcie mnie, jeśli się mylę). O ile nie rozkręcę jej gearboxa na części pierwsze, to powinna posłużyć. Niemniej zdaję sobie z tego sprawę z kosztami naprawy pozagwarancyjnej. Jak jest natomiast z kosztami eksploatacji? Czy kupienie samego karabinu wystarczy (tzn czy wszystko co potrzebne jest w komplecie), czy trzeba osobno dokupić akumulator, ładowarkę, magi i tego typu sprzęt? Myślałem właśnie o tym SR-25 od G&P i to tą replikę chciałem przyrównać z SYSTEMĄ. Dlaczego natomiast mówi się, że sprężyny lepiej nadają się do tego typu celu (snajperka)? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts