kreha001 Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 (edited) cześć właśnie kupiłem sobie gietę od jg wszystko git majonez, pojawił się jednak pewien problem z magazynkiem mianowicie po nakręceniu mogę wystrzelić jakieś 10-15 kulek i dalej już nie podaje gdy wyjmę maga widać kulki jednak gdy chcę go opróżnić kulki ledwo wypadają czy to wina za słabej sprężyny w magazynku?? Z góry dziękuje za pomoc. Przypominam o pisowni. To nie czat. Edited August 22, 2011 by arend Link to post Share on other sites
durrr Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Hi capa trzeba co kilkanaście strzałów nakręcać Link to post Share on other sites
kreha001 Posted August 22, 2011 Author Report Share Posted August 22, 2011 spróbuje to bardziej wytłumaczyć po nakreceniu maga na sprężynę zostaje podane.....powiedzmy 30 kulek jednak mogę wystrzelić tylko 10 kulek a reszta dalej jest w magazynku(widać je w dziurce) Przypominam o pisowni. To nie czat. Link to post Share on other sites
durrr Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Bo hicapa trzeba co jakiś czas dokręcać. i może trochę za mało podkręcałeś że ci tylko 10 bb podawał. Ogólnie po oddaniu kilku strzałów trzeba tak jakby znów nakręcać hicapa Jedno nakręcenie nie poda wszystkich kulek z magazynka Link to post Share on other sites
FlynN Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 (edited) kręć aż poczujesz opór. Powinieneś kilkadziesiąt kulek wystrzelić a potem znowu to samo i tak cały czas...... Przypominam o pisowni. To nie czat. Edited August 22, 2011 by arend Link to post Share on other sites
kreha001 Posted August 22, 2011 Author Report Share Posted August 22, 2011 (edited) ok już wszystko ok dzięki Przypominam o pisowni. To nie czat. Edited August 22, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Hi capa trzeba co kilkanaście strzałów nakręcać no nie przesadzajmy, kiedyś czytało się, że ponad sto, kilka miesięcy temu było kilkadziesiąt, a jutro bedzie kręcenie co kulkę? Dobrze nakręcony hi cap w mojej G36 podawał większość kulek z maga, jeśli dobrze pamietam. Ale trochę się go kręci, aż do kliknięcia. Przypominam o pisowni. To nie czat. Link to post Share on other sites
durrr Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 no nie przesadzajmy, kiedyś czytało się, że ponad sto, kilka miesięcy temu było kilkadziesiąt, a jutro bedzie kręcenie co kulkę? Dobrze nakręcony hi cap w mojej G36 podawał większość kulek z maga, jeśli dobrze pamietam. Ale trochę się go kręci, aż do kliknięcia. Mój nakręcony na maxa w m4(mag A&K) podaje 35bb więc raczej nawet 1/5 nie podaje Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Wszystko zależy od tego co jest w środku magazynka ludziska. Mag bojca do m4 podaje po nakręceniu 50 kulek, a KWA potrafi za jedynym i 220. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Na szczęście w mojej G36 używałem magów do G36, więc i o M4 A&K mówić nie mogłem. Co do M4 A&K - 35 kulek? Niezły numer. Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Ja też miałem ok. 35 kulek, tyle że hi-capie w SCAR-H VFC. Ile byś nie podkręcił, to i tak wypadało mniej niż 40. Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 w giecie jg to tak na 2 pełne podkręcenia był mag czyli coś koło 200 kulek ;) Przypominam o pisowni. To nie czat. Link to post Share on other sites
arend Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Za olewanie pisowni głównie. Pozatym się temat wyczerpał.Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts