mihalozmc Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Qn-I9CpIFa0&feature=share Quote Link to post Share on other sites
zwieback Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Wiem że Act of Valor nie jest serialem, więc pytanie lekko nie na temat, niemniej jednak interesuje mnie to, czy film ten będzie miał swoją premierę również w polsce. Wujek Google nie wie. Quote Link to post Share on other sites
Ecek Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Wiem że Act of Valor nie jest serialem, więc pytanie lekko nie na temat, niemniej jednak interesuje mnie to, czy film ten będzie miał swoją premierę również w polsce. Wujek Google nie wie. Światowa premiera jest bodajże 17 lutego aczkolwiek ja nic nie słyszałem o polskiej. Być może będzie (i jeśli tak to na pewno ze sporym, może nawet kilkumiesięcznym) opóźnieniem... Trzeba polować na informacje - Internet, plakaty, billboard... Poniżej trailer - zapowiada się dobry film. Edited February 12, 2012 by Ecek Quote Link to post Share on other sites
bender Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Na razie nie ma polskiego dystrybutora. Jeśli odniesie duży sukces to może trafi do kin, jeśli nie to prawdopodobnie pojawi się od razu na DVD. Quote Link to post Share on other sites
pMATEY Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Można też poczekać trochę i pewnie trafi do internetu. :> Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Combat School. Kanadyjski dokument o szkoleniu przed Afganistanem. Na Viasat Explorer. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 "Naszaarmia.pl" dzis był pierwszy odcinek o godzinie 8 na TVP1. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Wie ktoś co z tym Act of Valor? Będzie w kinach, nie będzie? A może da się gdzieś obejrzeć w necie z napisami/ lektorem? Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 (edited) Właśnie mi się ładuje !!! Możesz go dorwać z napisami na zalukaj.tv (obecnie korzystam tylko z tej stronki, więc nie wiem czy gdzieś indziej znajdziesz); link: http://zalukaj.tv/zalukaj-film/14238/cena_odwagi_act_of_valor_2012_.html Pozdrawiam. Edited March 30, 2012 by Parnassus Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 na chomiku jest. film jednak nie powala... Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Masz rację seger, jednak obejrzałem ten film nie dla akcji czy wybuchów, ale chyba z poczucia obowiązku i (chyba tak jak każdy z nas) zainteresowań. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 Wstawiam nową, uaktualnioną o parę pozycji listę: - Historia Orężą (Weaponology), 2 sezony, Discovery World - Bron Przyszłości (Future Weapons), 3 sezony, Discovery World - Śmiertelne Ślicznotki (Tales of the Gun), History - Broń Doskonała (Ultimate Weapons), 10 odcinków, Discovery - Rekrut, TVN Turbo - Rekrut: Konfrontacja, TVN Turbo - Wystrzałowy Biznes (Sons of Guns), Discovery - Selekcja (tu jest tego sporo i sam się w tym nie łapie, ale pamiętam jak coś takiego w TV kiedyś leciało) - Maszyny na linii ognia (Frontline Battle Machines with Mike Brewer), Discovery - Morderczy Poligon (Surviving the Cut), 2 sezony, Discovery - Elitarne Służby Specjalne (Chris Ryan's Elite World Cops), 7 odcinków, Discovery - "Ross Kemp in Afghanistan" - 5 odcinków (2008) - "Ross Kemp: Return to Afghanistan" - 5 odcinków (2009) - Broń bojowa (Weapons of Combat) - Pierwsza Dziesiątka (Top Tens)/najlepsza dziesiatka (top ten) - Supermaszyny (The Greatest Ever) - Navy Seals Szkolenie Rekrutów (Navy Seals Class 234), 2002, Discovery World - Żołnierz doskonały (One Man Army), Discovery - Snajper XXI wieku (Modern Sniper), Discovery World - 10 sposobów na zabicie Bin Ladena (10 Ways to Kill Bin Laden), USA, 2010, Polsat Play - Śmierć bin Ladena (Kiling Bin Laden), USA, 2011, Discovery - Dwa tygodnie w piekle (Two Weeks in Hell), Discovery - Afganistan - dziewiąta zmiana, TVN Turbo, 2011 - Siły zbrojne (Combat Forces), Kanada, 2009, Polsat Play - Elitarne oddziały militarne (Toughest Military Jobs), Discovery World - Naszaarmia.pl, TVP 1 - Polskie oko, polski pazur: Przeżyć Afganistan, TVP 1, 2010 - Handlarze militariów (GI Dough), USA, Discovery - Broń, która zmieniła świat (Weapons That Changed the World), USA, Discovery, 2011-2012 Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 W Świętoszowie na poligonie, kończą się zdjęcia do serialu fabularnego o 1PSK w Afganistanie, wyprodukowanego dla HBO. Zobaczymy co to będzie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 (edited) W Świętoszowie na poligonie, kończą się zdjęcia do serialu fabularnego o 1PSK w Afganistanie, wyprodukowanego dla HBO. Misja Afganistan? To nie dla HBO tylko dla Canal+ i raczej nie o PSK. Zobaczymy co to będzie :wink: Jesli liczysz na Generation Kill w polskim wydaniu to chyba sie rozczarujesz. Za producentem: "„Misja: Afganistan” nie jest jednak serialem wojennym. Kontekst militarny stanowi tło dla historii o grupie mężczyzn z jednego oddziału, o rywalizacji i przyjaźni, bohaterstwie i słabościach, poczuciu obowiązku, tęsknocie i miłości. Jednym z pierwszoplanowych bohaterów jest kobieta-żołnierz, która musi poradzić sobie w świecie zdominowanym przez mężczyzn. Akcja serialu skupia się na rzeczywistości obozowej." Innymi slowy, M jak miernota w bichacie :) Edited June 19, 2012 by Chochla Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Chochla budżet tego serialu nie jest taki jak kompania braci, więc nie liczę na wiele :wink: Serial docelowo miał być dla HBO Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 A ja coś słyszałem o produkcji dla TVP o Polakach w Afganie. Z Małaszyńskim chyba... Słyszeliście coś?? Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 A ja coś słyszałem o produkcji dla TVP o Polakach w Afganie. Z Małaszyńskim chyba... Słyszeliście coś?? (...) Za producentem: "„Misja: Afganistan” nie jest jednak serialem wojennym. Kontekst militarny stanowi tło dla historii o grupie mężczyzn z jednego oddziału, o rywalizacji i przyjaźni, bohaterstwie i słabościach, poczuciu obowiązku, tęsknocie i miłości. Jednym z pierwszoplanowych bohaterów jest kobieta-żołnierz, która musi poradzić sobie w świecie zdominowanym przez mężczyzn. Akcja serialu skupia się na rzeczywistości obozowej." Innymi slowy, M jak miernota w bichacie :) Mike007 powinieneś wrócić do żłobka z takim poziomem czytania bez zrozumienia. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Tak tak hejtuj dalej, tylko to potrafisz, po prostu nie wiedziałem jak to się nazywa i nie kojarzyłem, tyle. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Stwierdzenie, że nie potrafisz czytać to hejtowanie?? Nie bądź bardziej załosny niż jesteś. Zwłaszcza, że dwa posty wcześnieh Chochla pisał o serialu z Małaszyńskim dziejącym się w Afganistanie. Więc albo jesteś ślepy albo nie rozumiesz co czytasz. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 A skąd ja niby miałem niby wiedzieć, że akurat tak ten serial się nazywa i o nim pisał? Nie miałem zielonego pojęcia, tamten jest jakiś o PSK, ja myślałem że o normalnym wojsku w Afganie. Mógłbyś stwierdzać te swoje obserwacje w bardziej kulturalny sposób, a nie od razu cisnąć jak się tylko da i mądrzyć, z resztą nie pierwszy już raz. Hejtowanie, jakie to polskie... Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Jeszcze raz przeczytaj co Chochla napisał o serialu z Małaszyńskim i później wróć wylewać żale mały trollu, że ktoś hejtuje (bo to takie polskie). Jakim cudem tacy ludzie kończą edukację jakąkolwiek to mnie cały czas zadziwia. W normalniejszych czasach dostałby pałę w szkole i kiblowałby kolejny rok. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Szkoła... Znów do tego wracasz... Czyli plan 'jak po kimś pojechać'. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Sam dajesz powód pojechania po tobie i się dziwisz, że jesteś pojechany. Głupotę leczy się cięzkimi metodami. A na dodatek widzisz osobę, która zwraca uwagę niczym kogoś kto jest "komornikiem z poczuciem misji". Jak dorośniesz to wróć na forum. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 A ja coś słyszałem o produkcji dla TVP o Polakach w Afganie. Z Małaszyńskim chyba... Słyszeliście coś?? To jest własnie "Misja Afganistan" dla stacji Canal+ I gdybyś mógł już przestać robić prywatne wycieczki to będziemy ci wdzięczni (chcesz wymieniać uprzejmości z Arturem, to wal do niego na PRIV) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts