Zozoleon Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Witam! Chcę zakupić którąś z wyżej wymienionych replik. Co polecacie? Zapewne polecicie CM.028, ale jednak wolałbym coś innego... Moje spostrzeżenia: Thompson CG: - Mały magazynek, trudno o dodatkowe.- Plastikowy wygląd.- Niepewna firma (?).- Oznaczenia.- Francuz produkowany w Chinach. :D MP5 Jing Gong:- Niepewna firma.- Wytrzymałość.- Bebechy (?).- Dość ciekawy wygląd, rzadziej spotykana replika, zarówno do CQB jak i taktyki zielonej. Thompson SnowWolf:- Nieznana firma.- Magazynek - Gunfire twierdzi, że mieści 440 kulek. Czy to możliwe? Trudna dostępność magazynków.- Dość wysoka cena.- Ładne drewno, ogólnie ładne wykończenie.- Brak oznaczeń.- Nowość na polskim rynku, rzadko spotykany, przez co może być problem z częściami. CM.028:- Bardzo popularna replika.- Replika AK (chcę tego uniknąć, wole egzotyczne repliki).- Łatwa dostępność części.- Niska cena.- Polecany przez 99,9% użytkowników wmasg.pl :maniak_killer: Oczekuje na odpowiedź, Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 MP5 Jing Gong Niepewna firma. Od kiedy? Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 W moim mniemaniu jest to firma niepewna. Poza tym nie musisz pokazywać mi, że znasz się na tym lepiej niż ja, ponieważ wiem o tym - tak, jestem zielony i przyznaje się do tego. Quote Link to post Share on other sites
JaReKII Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Jeśli mp5 to cyma. Taki thomson o ile dobrze znalazlem to koszt 560 zł. W tej kwocie masz mp5 cymy: http://gunfire.pl/product-pol-1152192065-DropZone-CM041.html tutaj temat o replice: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/55804-cm041-mp5-cyma/ Ewentualnie jeśli chcesz i możesz przeznaczyć więcej pieniędzy na replikę i chcesz mp5 to wtedy to: http://gunfire.pl/product-pol-1152192694-DropZone-CM049SD6.html Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Znalazłem jeszcze coś takiego, ale 100zł różnicy w cenie: https://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/cm_041b-1332.html Quote Link to post Share on other sites
Snickers92 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Jeżeli chodzi o Thompsona to CG wcale nie wyglada tak plasticzanie,jedyne co może razić to białe napisy,magazynki masz na zbrojowni,a SW to z tego co się orientuje to siedzi tam to co w CG,jedynie nie ma żadnych oznaczeń,a CG droższy niż SW. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Co do MP5 od Cymy to te ~100 zł różnicy to tylko EBB. Nie wiem czy aż taki potrzebny nowicjuszowi :] Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Bardzo zależy mi na tym Thompsonie. Magazynki CG wchodzą do SW? Jak z zasięgiem i celnością w CG i SW? No i części - padają? Są dostępne? PS. Czy jutrzejsza promocja Gunfire (1kg kulek Rockets Professional do zakupów powyżej 199zł) łączy się z promocją z facebooka? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 PS. Czy jutrzejsza promocja Gunfire (1kg kulek Rockets Professional do zakupów powyżej 199zł) łączy się z promocją z facebooka? A co my pracujemy w GF? E-mail wyślij... Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Nie jestem znawcą tematu jeżeli chodzi o firmę znaną jako Snow Wolf ale dam sobie głowę uciąć, że jest to identyczny twór jaki był kiedyś na taiwangunie produkowany przez Cymę a w razie wątpliwości najlepiej wysłać zapytanie do sklepu lub zadzwonić. Do tych 400 coś kulek pewien nie jestem ale nie liczyłem nigdy ile wystrzelił mój high cap. Pozdrawiam fanów "egzotycznych" replik :D Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Jeśli chodzi o flaki to v6 składa się bardzo przyjemnie. Z częściami też nie ma większego problemu Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 (edited) A co my pracujemy w GF? E-mail wyślij... Och, kolejny post, który mi nie pomógł. :| Zapytałem, ponieważ myślałem, że ktoś wie. Jeśli nie ma się czego przyczepić to czepia się wszystkiego. @Volf: Widzę, że masz Thompsona. Dzięki za odpowiedź, rozjaśniło mi trochę. @50zyt: Ooo, to bardzo dobrze. Coraz bardziej skłaniam się ku Thompsonowi. :) Edited August 31, 2011 by Zozoleon Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Czy jutrzejsza promocja Gunfire (1kg kulek Rockets Professional do zakupów powyżej 199zł) łączy się z promocją z facebooka? W Regulaminie fejsbukowej promocji pisze, że się łączy. I jest to prawda, również mogłem połączyć tą promocję z inną. Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Świetnie, dzięki. Jeśli ktoś ma coś do dodania na temat Thompsona (ponieważ na 95% kupie właśnie Thompsona) - proszę o wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Thompson CG bardzo ładnie strzela, nawet w stoku. Wdzięczna replika, choć warto się pobawić z drewnami, w stoku wyglądają tandetnie. Jak przystało na Cyberguna jest to chińczyk brandowany przez tę firmę. W środku masz GB v.6, który nie jest bardzo popularny, więc możliwości tuningu nie są kosmiczne. Proszę nie pisz, że JG to niepewna firma, bo to głupoty. Ta firma posiada akurat dobrą renomę. To tak, jakbys pisał, że Honda jest słaba, bo nie znasz tej marki. Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/57010-thompson-m1a1-cyber-gun/ Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted September 1, 2011 Author Report Share Posted September 1, 2011 OK, jeszcze jedno pytanie. Dlaczego na Zbrojowni bądź w innych sklepach Thompson CG kosztuje 699 zł, a na allegro widziałem aukcje za 479 zł - też nowy egzemplarz. Jakaś różnica? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 A skąd mamy wiedzieć, nie widzieliśmy aukcji... Może powystawowy, może bez gwarancji, może bez maga i baterii, może osoba prywatna sprzedaje "nowy"... W aukcji na pewno było napisane. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Na allegro znajduję się ta sama wersja tego cyber guna tyle,że ekonomiczna Oznacza to,iż tam ta posiada plastikowe body natomiast droższa ma metalowe. W oby dwóch wersjach nie ma drewna. Co do repliki to ciekawym wyborem będzie thomspon od snow wolf'a,jednak jest to nowa replika i mało o niej wiadomo Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted September 2, 2011 Author Report Share Posted September 2, 2011 http://allegro.pl/thompson-m1a1-military-i1790706050.html Raczej nic nie pisze... :/ Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Przepraszam myliłem się jednak jest to ta sama wersja. Mianowicie thompson będący na allegro ma rzeczywiście metalowy korpus Widocznie Cyber gun mając konkurencję zniżył ceny ;). Quote Link to post Share on other sites
Zozoleon Posted September 2, 2011 Author Report Share Posted September 2, 2011 Mhm, zniżył ceny, a sklepy dalej biorą od nas tyle samo kasy. :D Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Chcesz kupić Thompsona Snow Wolfa za 500 zł(w sklepiej 574zł) w 100% nowy : ) Cena jeszcze do negocjacji, jak coś pisz na gg: 3213511 Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Ekhemm kazik temat umarły od miesiąca patrz na daty ;) Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Patrzyłem, miesiąc to nie rok... kotlecik jeszcze letni :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts