Nubek Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Witam. Do tej pory używałem SWD A&K, ale mi się znudziło i planuję zakup nowej repliki. Czego szukam? Jeśli chodzi o model, to jest to zupełnie obojętne, nie chodzi mi o wygląd, a o osiągi. Przechodząc do sedna, chciałbym replikę celną, z dobrym zasięgiem (50m+ skuteczny), trwałą i wytrzymałą. Nie wiem, czy za tą cenę znajdzie się coś firmowego, chociaż byłoby miło. Nie mam zamiaru (przynajmniej na razie) tuningować repliki, bo po pierwsze nie znam się na tym, a po drugie nie ma takiej potrzeby. Jeśli chodzi o teren, to gramy tylko i wyłącznie w lesie. Budżet jakim dysponuję - jak w temacie, najwyżej 850zł, ewentualnie z niewielkim haczykiem. Jeśli można, to prosiłbym od razu o podawanie linków do replik. Jeśli moje wymogi są wręcz nierealne, oświećcie mnie i poprawcie. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
sebolek Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad poprawnej pisowni. Arend Edited September 4, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Nubek Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 @sebolek - dzięki, jednak ja wolę już coś naprawdę dobrego, myślę, że dokładając to 200-250zł znajdzie się coś jeszcze lepszego. Zapomniałem dodać, że chcę nową replikę - zraziłem się już do używanych. Link to post Share on other sites
gulka335 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 cm048 Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Cyma, Sig 551 lub 552 ICS, jest promocja na military.pl. Link to post Share on other sites
Nubek Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Gdybym zdecydował się na CM048, to jaką preckę i gumkę hu powinienem do niej kupić, żeby osiągi były naprawdę zadowalające? No i czy montowanie tych części jest na tyle łatwe, że poradziłbym sobie z nimi jako nowicjusz? Czy raczej powinienem odesłać ją do serwisu? Czekam nadal na inne propozycję, tym którzy odpisali dziękuję. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) Post usunięty za gwałt na pisowni. Arend Edited September 6, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Gdybym zdecydował się na CM048, to jaką preckę i gumkę hu powinienem do niej kupić, żeby osiągi były naprawdę zadowalające? No i czy montowanie tych części jest na tyle łatwe, że poradziłbym sobie z nimi jako nowicjusz? Czy raczej powinienem odesłać ją do serwisu? Czekam nadal na inne propozycję, tym którzy odpisali dziękuję. Pozdrawiam. W stocku osiągi przewyższają SWD. Lufa - Prometheus, EWENTUALNIE Systema, guma Systema energy. Montaż banalny, bo w internecie jest masa filmików. Link to post Share on other sites
denvey Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Zamiast gumy systemy wziąłbym zieloną g&g. Link to post Share on other sites
Nubek Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 A jak wygląda sytuacja ze stockową baterią w tej replice? Trzyma 3-4 godziny, jeśli strzelam pojedynczym? Czy warto od razu kupić lepszą? Link to post Share on other sites
Didi Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Lepiej kup sobię dobrą ładowarkę. Jaką - Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Baterie Cymy są ok. Później kup jakąś 9,6, ale stokowa daje radę. Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 (edited) Post usunięty za gwałt na pisowni. Arend Edited September 6, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) Z mojej strony mogę polecić krótką eMkę KWA za 890zł http://militarialodz.sstore.pl/karabin-lmt-defender-patrol-carbine-asgdk-p-717.html Lepszej eM-ki w tym budżecie nie dostaniesz :), ale doliczając baterię za +/- 60 zł przekroczysz budżet o 100 zł Edited September 6, 2011 by Rengi Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Plus ładowarka za 150 zł i budżet przekroczony o 210 zł. ;) Link to post Share on other sites
Nubek Posted September 6, 2011 Author Report Share Posted September 6, 2011 Myślę, że jednak zdecydowałbym się na tą Cymę, sporo pieniędzy zostanie w kieszeni no i z czasem będę mógł ją powolutku tuningować - chociaż wiem, chińczyk. W tej sytuacji serdecznie dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Temat można zamknąć. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Recommended Posts