Bart_Forrester Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) Z tych trzech - G36 od JG. CM.028 wygląda jak zabawka, a ta mp5 od JG wg mnie z G36 wyglądem, wykonaniem i osiągami przegrywa. EDIT: AAAALLLEEE, jak już masz 450, to za NIEWIELE więcej jest https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-01w-real_wood_boyi-2637.html, który bije te wszystkie repliki wykonaniem zewnętrznym, pracą gb i ogólnie jest to poziom wyżej. Edited September 6, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 G36C lub podane przez Lesia AKS-74U Boyi - podobne parametry (AKSU trochę mocniejsze, za to nie ma risów) i ogólne wykonanie (G36C tak jak oryginał jest z tworzywa sztucznego). CM 028 i MP5 JG gorzej wyglądają, choć strzelają całkiem dobrze. Powodzenia w domowej walce z rodzicami. Nie daj im się. :cool: Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 6, 2011 Author Report Share Posted September 6, 2011 (edited) Dzięki:) Niestety nie mogę tak ciągle podwyższać budżetu, bo zaraz bym kupił jeszcze jakąś replikę za 5-6tyś :hahaha: A na poważnie, chcę po prostu z ostatniej wypłaty(której już częściowo nie ma...) kupić broń, zostawić sobie jeszcze na wakacje i trochę na imprezy...do tego tak jak mówię, dopiero zaczynam przygodę z ASG, więc nie chcę też wykładać nie wiadomo jakich funduszy:) Zacząć od czegoś prostego i jak wciągnie, to wtedy dopiero kupować/zmieniać/tuningować:) U mnie jest tak, że albo mnie wciągnie i zostanę na długo....albo mi przejdzie po parunastu miesiącach. Tak miałem z fotografiką, polatałem chyba z 8 miesięcy(co najmniej raz w tyg wypad, albo nawet codziennie xD) z aparatem za chyba 700zł (wiem, dziadostwo jak nie wiem, ale wtedy dokładnie szukałem, nie tak jak teraz ,,na szybkiego'' i nawet cykał zdjęcia:) Na 90% kupię G608 [JG]:) Teraz moje pytanie, które już zadałem...będę prawdopodobnie potrzebował osłabić broń do 300 FPS'ów, najlepiej zrobić, to poprzez wymianę sprężyny na słabszą, tak? Kulki doczytałem, że 0.23 lub 0.25g. Jakie są możliwości tuningu tego modelu? Nie chodzi mi o FPS'y, tylko bardziej o wytrzymalszą obudowę w przyszłości. Są jakieś metal/aluminium? Czy wszystko plastik jak w oryginale? Co do rodziców, to ciężko będzie w kwestii kasy. Ogólnie są naprawdę spoko(!), nie ma co narzekać, ale w kwestii wydawania kasy są jacy są. Dużo nie zarabiają, ale poprzez oszczędzanie skrupulatne mają trochę kasy. Więc na wakacje gdzieś się jeździ:) Ja w sumie mam podobnie, ale ile można oszczędzać? Od czasu do czasu trzeba wydać coś:) Stąd system 50% do banku, 50% do kieszeni na drobne wydatki...czasem więcej do banku:) A konto nie ruszane, więc sumka się zbiera...:) Edited September 6, 2011 by Ayaritsu Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 To jest replika. Kulki 0.25g. Najlepiej G&G. Jak oryginał ma plastik body, to replika też będzie miała plastik i nie dokupisz nic metalowego. Do tego w przyszłości kup lufę preckę i gumkę HU. W sumie gumkę możesz od razu kupić. Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 6, 2011 Author Report Share Posted September 6, 2011 A co robi ta gumka? Lufy nie trzeba tłumaczyć, to samo przez się:) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Podkręca kulki ;) Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 6, 2011 Author Report Share Posted September 6, 2011 Czyli celniej i dalej lecą:) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Po co chcesz osłabiac giwerę do 300 fps? Chińskie repliki z taką mocą będą strzelały średnio. Zwykle limit do cqb wynosi 350 fps. Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 6, 2011 Author Report Share Posted September 6, 2011 Z tego co rozmawiałem z kumplami to jest limit do 300(tam gdzie jeżdżą)...chyba, że mi się pomyliło co jest prawdopodobne i limit jest 350:) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Najprawdopodobniej jest do 350 fps. To jest taki ogólnopolski limit. ;) A Gietka ma 340 fps, więc nie trzeba ładować słabszej sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Ayaritsu Posted September 9, 2011 Author Report Share Posted September 9, 2011 Skończyło się na tym, że kupiłem RK-02 od BOYI... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 9, 2011 Report Share Posted September 9, 2011 No i bardzo dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts