Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jakie kulki do kwa sp130?

Recommended Posts

Witajcie.Mam problem bo nie wiem jakie kulki wybrać.W asg bawię się od niedawna i chciałbym wiedzieć jakie kulki kupic do swojego KWA

Specyfikacja

lufa stock półprecka 6,05?

sprężyna guarder sp130

gumka czarny guarder.

Powinno być około 450fps.

wg tabeli na tym forum powinny być 0,25/0,28

Miałem ostatnio brązowe 0.28 g&g,jednak nie byłem z nich tak zadowolony.(słaby zasięg)

Testowałem również 0.28 guardera,lecz zacinały mi się już w moich pmagach(kumpel miał to samo z tymi kulkami),miały dość duży rozrzut.

Teraz pytanie.Czy opłaca się kupować droższe 0.28 czy może spróbować 0.25?

używałem g&g 0,25 na classic army m15a2,który miał około 400fps i byłem zadowolony.

Co byście mi polecili?

Nikt tutaj za Ciebie nie zdecyduje - sam musisz przetestować 0,25g oraz 0,28g i następnie zdecydować co Ci bardziej pasuje. Problemem może też być gumka hop-up - czarny Guarder zdarza się, że podkręca dobrze dopiero od jeszcze większych prędkości wylotowych.

Najlepiej wymień gumkę na Systemę, przezroczystego Guardera, lub zieloną G&G. I osobiście najpierw bym to zrobił, a dopiero po tym wziął się za testowanie czy lepsze będą 0,25g czy 0,28g.

Z gumek to miałem już zieloną g&g i strasznie mocno mi podkręcał kulki nawet na zerowym hopie(g&g 0,28).Jak wsadziłem guardera,to dopiero wtedy dało się hopa jakoś ustawić,i teraz jest prosty tor lotu.Czy jest aż tak duża różnica miedzy 0.25,a 0.28g?bo patrząc na testy tu gdzieś na forum to 0,28 g&g miały różnice w wadze.