Nitro Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Witajcie.Mam problem bo nie wiem jakie kulki wybrać.W asg bawię się od niedawna i chciałbym wiedzieć jakie kulki kupic do swojego KWA Specyfikacja lufa stock półprecka 6,05? sprężyna guarder sp130 gumka czarny guarder. Powinno być około 450fps. wg tabeli na tym forum powinny być 0,25/0,28 Miałem ostatnio brązowe 0.28 g&g,jednak nie byłem z nich tak zadowolony.(słaby zasięg) Testowałem również 0.28 guardera,lecz zacinały mi się już w moich pmagach(kumpel miał to samo z tymi kulkami),miały dość duży rozrzut. Teraz pytanie.Czy opłaca się kupować droższe 0.28 czy może spróbować 0.25? używałem g&g 0,25 na classic army m15a2,który miał około 400fps i byłem zadowolony. Co byście mi polecili? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Nikt tutaj za Ciebie nie zdecyduje - sam musisz przetestować 0,25g oraz 0,28g i następnie zdecydować co Ci bardziej pasuje. Problemem może też być gumka hop-up - czarny Guarder zdarza się, że podkręca dobrze dopiero od jeszcze większych prędkości wylotowych. Najlepiej wymień gumkę na Systemę, przezroczystego Guardera, lub zieloną G&G. I osobiście najpierw bym to zrobił, a dopiero po tym wziął się za testowanie czy lepsze będą 0,25g czy 0,28g. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Dodatkowo sprawdź czy wszystko jest dobrze poskładane bo komora KWA jest ciaśniejsza i trudno przyjmuje inne gumki niż te od KWA. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 13, 2011 Author Report Share Posted September 13, 2011 Z gumek to miałem już zieloną g&g i strasznie mocno mi podkręcał kulki nawet na zerowym hopie(g&g 0,28).Jak wsadziłem guardera,to dopiero wtedy dało się hopa jakoś ustawić,i teraz jest prosty tor lotu.Czy jest aż tak duża różnica miedzy 0.25,a 0.28g?bo patrząc na testy tu gdzieś na forum to 0,28 g&g miały różnice w wadze. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Taki sam zestaw mam (tzn. sprężyna + czarny guarder,ok 455 fps) -g&g 0,25g ewidentnie za lekkie, polecam Madbulle 0,28g u mnie latają jak po sznurku :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 15, 2011 Author Report Share Posted September 15, 2011 Dzięki o taka odpowiedz mi chodziło.madbulle są już do mnie w drodze ;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts