Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ares czy G&P

Recommended Posts

Witam zastanawiam się nad tymi dwoma replikami:

http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=155&products_id=6165&name=ARES_-_SR25_M110_SASS_-_BLACK

oraz

http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=92&products_id=2550&name=G&P_-_M5_RAS_-_COLT

O firmie G&P wiem, że ma i dobre body i bebechy. Firma ARES wiem, że ma bardzo precyzyjnie spasowane części, lecz nie wiem jaka jest ich wytrzymałość. Potrzebuję repliki bardziej do trenowania w trudniejszych warunkach niż do strzelania, chociaż to drugie od czasu do czasu też się zdarza, ale kładłbym większy nacisk na wytrzymałość zewnętrzną. Proszę o pomoc na powyższych dwóch przykładach, która replika byłaby dla mnie lepsza.

Replika ARESA aktualnie niedostępna w specu...

Osobiście z tych dwóch wybrałbym inną...

http://militarialodz.sstore.pl/karabin-lmt-defender-patrol-ris-p-873.html

Najbardziej pancerny GB ze wszystkich replik dostępnych aktualnie na rynku, body spasowane super - jedyny minus nie najpiękniejsze oznaczenia, no i zawsze parę stów w kieszeni...

Edited by Rengi

Tak, wiem niedostępna w specu, lecz kolega chce sprzedać właśnie taką jak w linku. Jeżeli chodzi o replikę którą mi podałeś, też jest ok i za nie wielkie pieniądze. Lecz zauważ, że podane przeze mnie powyżej M5 i XM 110 mają po obu stronach zwalniacz magazynka i ares dodatkowo po obydwu tronach selektor ognia. Jest to rzecz dla mnie dość istotna :) Nie jestem poza tym przekonany do replik ASG/KWA. Nigdy nie trzymałem w łapkach, ani w sumie nawet nie widziałem na żywo, no i w gruncie rzeczy, na mój gust, troszkę widać chińską cichą tandetę jak się patrzy :). Dziękuję Ci bardzo za radę, na pewno się przyda w dokonywaniu decyzji :)

Edited by GetSum

KWA nie jest chińska. :bialaflaga:

Jeśli nie będziesz często strzelać, Ares jest super - wizualnie pierwsza klasa. Tylko pewnie coś się w nim spieprzy, bebechy tej firmy są średnie. Jeśli nie będziesz go tuningował i często strzelał, pewnie pochodzi. Do strzelania brałbym G&P.

Pamiętaj jednak, że to nie broń ostra i korpusy replik nie są super pancerne. Wytrzymują spokojnie zabawę, ale jak będziesz chciał je testować jeżdżąc po nich jeepem, to się natychmiast poddadzą.

Dzięki za sprostowanie z pochodzeniem KWA nigdy nie miałem z tym do czynienia. Jestem tego świadom, że replika pozostanie ciągle repliką i nie będzie tak wytrzymała jak broń ostra, jednakże wierze w dużą wytrzymałość replik. Oczywiście nie będę po nich jeździć jeepem :D. Dziękuję Ci Stalker za za wyjaśnienie, to jest bardzo pomocne w doborze replik, jednakże czekam na inne opinie maniaków.