Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JG G36 a GDC GUNS G36

Recommended Posts

Witam

Mam raczej banalne pytanie, ale to kwestia upewnienia się czy aby nie żałować potem podczas zakupu. Jako, że jestem zielony i poszukuje swojej pierwszej repliki padło na G36, które widziałem, dotykałem i pod pewnymi względami mnie spełnia moje oczekiwania. Chciałbym jednak się upewnić czy nie warto wydać kilku zł więcej aby potem przy ewentualnym tuningu nie musieć w pierwszej kolejności tego za co wyłożyłem kase. Nie chcę aby ta kasa poszła w błoto. Jest to mały wydatek, bo kwestia 20zł, ale to zawsze coś i jeśli to kwestia zadania 1 pytania na forum czy warto, to i tak warto zadać pytanie niż żałować.

http://www.defcon.com.pl/product-pol-5670-JG0938.html - G36 JG lekko ponad 500zł

http://www.defcon.com.pl/product-pol-7377-GFC-GUNS-G36.html G36 GFC GUNS

"Repliki poddane

zostały szeregowi

modyfikacji w stosunku do wersji bazowej, poprawiających ich parametry i

wytrzymałość użytkową. Poza będącą już jakościowym standardem

kierunkową głowicą tłoka, zastosowano wzmocnione koła zębate i metalową

prowadnicę sprężyny. Ponadto, O-ringi zamontowane na głowicach tłoka i

cylindra wykonane zostały z nowego rodzaju gumy, gwarantującej lepszą

szczelność układu pneumatycznego"

Tym wyżej różnią się obydwie repliki, pytanie czy są to markowe podzespoły, które są warte tych 20zł. I po ludzku mówiąc, W CZYM jest lepsza droższa od tańszej.

Pozdrawiam

Stalker: Nie chce tak krótkiej repliki, CQB mnie mniej bawi niż leśna bitka.

Prędkość wylotowa: ~360 fps w jednym

Prędkość wylotowa: ~360 fps w drugim.

Jeśli chodziło Ci, o tym że są takie same - to nie próbuj mi mówić, że na podstawie mocy mam oceniać czy replika od repliki niczym się nie różni, bo na to się składa wiele czynników.

Edyta: poza tym tuning jest w założeniu za znacznie większy okres, będą pieniądze będzie tuning. Jak zaznaczyłem, nie chce aby okazało się, przy PRÓBIE tuningu, że wyłożona kasa więcej musi właśnie zostać wydana po raz drugi, bo tamto to i tak był syf.

Edited by Arius

Rengi: sorry, ale wydawało, mi się że to zawsze ja słabo czytam ze zrozumieniem.

Wersja g36C jest stanowczo za krótka dla mnie, może jakiegoś olbrzymiego wzrostu nie mam, ale do CQB będę w swoim czasie też pewnie kupował replike.

Edyta:

http://www.cytadelaasg.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=125&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=204

Jeszcze jakby się ktoś mógł na temat SRC wypowiedzieć ;)

Edited by Arius

Cyma nie nadaje się do cqb, bo tam jest zwykle limit 350 fps. :cool: To jest znakomita replika do leśnej bitki. A że ma krótką lufę? Poczytaj sobie o micie długiej lufy w asg.

Gdyby w GFC szczelność układu była znacząco lepsza niż w JG, to miałbyś większą moc, niedużo, ale o parę fps więcej. Różnicą jest metalowa prowadnica, która jednak kosztuje parę złotych i przy tej mocy niewiele daje.

Edited by Stalker

Stalker: pierwsza jakaś sensowna odpowiedź :blush:

Tu nie chodzi o żadne mity, ja po prostu chce dłuższa replikę, bo najprościej w świecie bardziej mi się podoba. Ograniczyć moc się da, więc to nie aż taki super powód.

To jeszcze chciałbym wiedzieć czy przy późniejszym tuningu będzie ta prowadnica się jak najbardziej przydawała, i przy jakiś fpsach jest szansa odczuwać różnice dzięki niej?

Wracając jeszcze do kwesti G36C, to nawet wersja G36K jest dla mnie nieco za krótka - po prostu przy późniejszym tuningu nawet wizualnym więcej możliwości widzę w wersji E. Naprawdę jeszcze jako zielona osoba nie chcę się zrażać a tym bardziej kupować czegoś co mi się nie podoba, jeśli samo asg jak i modele g36 mnie nie zawiodą, po wersje krótsze może też sięgnę - to już w kwestii CQB (i tak będę pamiętał o mocy).

Stalker : czyli to jest odpowiedź na moje pytanie z pierwszego posta - warto wydać te 20zł, bo przyda się to przy tuningu! ;)

Jedna osoba z teamu posiada wersje E niestety było to dość dawno kiedy jeszcze o niej nie myślałem i zbytnio się nie składałem do niej, ale w wizycie w jednym ze sklepów miałem kilka sekund to złapałem w rękę i rozmiar mi odpowiada. Jeszcze nie do końca miałem czas aby przebrnąć przez opinie o SRC, ale póki co wiem, że to raczej replika dla osób które coś same przy tym podłubią.

• 3 weeks later...