tonio Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 (edited) Zakupiłem kilka dni temu baterię LiPo G&P 1200 naładowałem ją ładowarką procesorową IMAX B6 dziś miałem ją na pierwszej strzelance, wystarczyła na ok 2-3 magazynki HiCap 1. Czy to normalne? bo nie wiem czy jej nie zwrócić jak dla mnie nieco krótko trzyma. 2. ładowarka ma zakres od 0 do 5A podczas ładowania, ile powinienem ustawić i dlaczego? 3. Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami z różnego rodzaju bateriami (nie tylko Lipo) i różnymi ich pojemnościami, na ile wam wystarczają? ps. mój karabin to G&P m4 MRE Edited September 25, 2011 by tonio Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 2. Około 1.5A Ładując za wysokim napięcięm możesz uszkodzić baterię 3.Moja LiPo 11.1 2400 starcza mi na 2 strzelanki a więc jest podobnie :) Bateria trzyma Ci tyle ile powinna Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 1. Jeśli masz jakąś małą wydajność to normalne. 2. 1 A-najbezpieczniejsze na dłuższy czas :icon_biggrin: 3. Mój Zippy 7,4 V 20C 2200 mA starcza na Jedną butelkę Blasterów(3 tys. dla niekumatych :cool: ) Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/14071-wszystko-o-akumulatorach/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts