Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5362&name=ARES_-_DSR-1

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6161&name=ARES_-_Magazynek_DSR-1_-_CO2

po połączeniu będę miał moc i dziurę w portfelu, pytanie brzmi czy ktoś wie czy karabin ma wnętrzności zapewniające precyzję, skupienie i powtarzalność czy też jeszcze wsadzę połowę ceny w części.

Na razie wysłałem zapytanie do sklepu, zobaczymy co odpiszą ale i tak sam się nie rozeznam co się nadaje a co nie.

co ciekawe specshop nie ma dostępnego maga choć ten jest na redwolf, a redwolf nie ma dostępnego ani tego dsr ani licencjonowanego ale ma magi.

@Tomaszek: 672-675 fps w normalnych warunkach.

@autor topicku:

Wymiana magazynka podniesie moc na odpowiedni poziom ale warto pomyśleć też o skupieniu/celności - czyli lufa + gumka.

Komora HU jest dobra, wymaga jednak trochę cierpliwości i "poprawek" przy ponownym składaniu.

Pozdrawiam,

Lambert

edit:

Aha, nie należy przywiązawać się do optyki z zestawu.. :dry:

Edited by Lambert

O własnie Lambert, dobrze że się odezwałeś ;) Lufa w stocku, przynajmniej u mnie była zadowalająca, jednak wymiana na coś lepszego zawsze jest wskazana myślę że najlepiej byłoby zainwestować w PDI, naprawdę warto wydać na nią pieniądze.

Edited by Tomaszek123

Specshop nie ma i na razie nie wie kiedy będzie miał replikę i magi, nie napisali co jest w środku też. Może nie wiedzą.

na stronie taktycznego nie widzę jakoś jej.

można kupić gdzieś jeszcze? najchętniej w polskim sklepie

[Edit]

specshop - nie ma i nie będzie na razie

taktyczny - nawet nie widziałem takiej opcji , nie pytałem

military.pl - na stronie jest ale bez opisu z opcją zapytaj o dostępność, czekam na odpowiedz

redwolf - nie ma ją na składzie.

a to wygląda jakoś dziwnie http://www.gunnerairsoft.com/catalog/product_info.php?products_id=1230

Jak się ma sprawa z tą nową/drugą wersją?

Edited by Landsil

Pierwsza od drugiej czym się różni? Hmm niczym raczej, podobno w drugiej ulepszyli nóżki dwójnogu tyle mi wiadomo.

@Padaka, ostatnio stało dsr-1 na komisie za 1.5k. Może będę chciał się swojej pozbyć jeśli trafi się do kupienia gazowy Cheytac.

Edited by Tomaszek123

Hmm, stała mi się dzisiaj rzecz niesłychana, mianowicie odpadła mi sprężynka w komorze hopa, odpowiedzialna za odbijanie ramienia dystansera. Przy okazji sprawdziłem czy komora hopa od Aw338 pasuje do DSR-1 bo wyglądają niemal identycznie, jednak jest małą różnica w śrubkach mocujących więc te elementy nie są kompatybilne. Ogólnie rozkładanie repliki wymaga cierpliwości bo jest stosunkowo dużo śrubek do odkręcania. Z wad mogę jeszcze wymienić plastikowe pudełeczko w środku, które trzyma komorę hopa lufę i ma miejsca na śrubę do chwytu pistoletowego. Plastik jest podłej jakości i wygina się poprzz wkręcanie śrubek. Jak coś mi się przypomni to napiszę, ale chyba więcej wad i niedogodności DSR-1 nie ma.