miler9 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Witam Mam pytanie cm042s jak można wymienić kolbę na kolbę z m4ki , czy muszę wymienić łoże aby wstawić wspomnianą kolbę. miler Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 (edited) Trudno zrozumiec o co dokładnie Ci chodzi :blush: .... wymienic łoże aby wstawic kolbe :zastanawia: (to tak jak wymienic magazynek aby wstawic akumulator) ? Edited October 4, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
miler9 Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 Fajnie że chcesz pokazać że masz wiedzę, ale pytałem się czy łoże vel body metal muszę wymienić na takie które ędzie przystosowane do kolby składanej z m4 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Fajnie że chcesz pokazać że masz wiedzę, ale pytałem się czy łoże vel body metal muszę wymienić na takie które ędzie przystosowane do kolby składanej z m4 "Łoże" to nie jest "korpus". I tyle, więc się nie kłóć. By zamontować stałą kolbę (bo taka jest ta od M4) musisz mieć obsadę kolby stałej na końcu korpusu. Jak to zrobić? Wywalić płytkę kończącą body, nawiercić otwory na nity, zanitować obsadę stałą. Następnie, o ile nie chcesz mieć dwóch kolby - demontujesz kolbę składaną, a otwory po mechanizmie traktujesz szpachlą czy nie mam pojęcia czym. Jeśli nie wiesz gdzie można dostać obsadę kolby stałej - mam takie coś na sprzedaż. Co nie zmienia faktu, że skoro nie rozróżniasz łoża od korpusu, to na 100% nie uda Ci się tego AK przerobić. Sprzedaj go i kup jakiegoś z kolbą stałą. Quote Link to post Share on other sites
miler9 Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 Wreszcie konkretna odpowiedz. Dzięki bardzo A co do stwierdzenia co do moich umiejętności że mam darować AK to troszkę przesada. Ty na pewno też się uczyłeś na własnych błędach Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Chodzi mi tylko o to, że w przypadku AKMS przerobienie go na kolbę stałą to nie jest zabawa na godzinkę po pracy. jeśli nie masz w tym doświadczenia - nie zabieraj się za takie coś od razu, bo tylko stracisz replikę. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Lesio do akms ciężko zamontować w ge tylko spawanie wejdzie za tylną ścianą korpusu nie ma miejsca na żadną wypustkę. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Upgrade i tuning -> "Tanie repliki"" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Upgrade i tuning -> AEG/EAG I i II klasa, gazowe, sprężynowe". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts