Kolimbam Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Witam przymierzam się do kupna kamizelki taktycznej, zainteresowały mnie kamizelki z hmm... no właśnie jak to się nazywa? Chodzi o tą przednią dolną kieszeń czy jest to dodatkowy pas do kamizelki czy rodzaj kamizelki z od razu wszytym pasem. przykłady kamizelek Kamizelka nr. 1 Kamizelka nr. 2 Kamizelka nr. 3 Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Ten pas to się podobno cummerbund nazywa. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 (edited) Ten pas to cummerbound. Dobre kamizelki robią też PL firmy,w podobnych cenach (czasem nawet taniej). edit: ZuBeR szybszy :F Edited October 9, 2011 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 9, 2011 Author Report Share Posted October 9, 2011 Polskie firmy w miwo ich nie znalazłem jakie jeszcze są polskie sklepy? I dzięki za szybką odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 W tym dziale masz co najmniej kilka polskich firm szyjących oporządzenie. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 (edited) Polskie firmy w miwo ich nie znalazłem jakie jeszcze są polskie sklepy? I dzięki za szybką odpowiedz. Słabo szukałeś ;) EDIT: jak coś masz jeszcze MIWO Lubliniec i MIWO Praszka ,jest jeszcze PSTG i Currahe,ale nie pamiętam czy szyją kazmielki z cummerboundem. Edited October 9, 2011 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 MIWO PRASZKA jak dobrze zagadasz to Ci uszyje kamizelkę. Sam używam od nich KZ-10 Bielika i jestem bardzo zadowolony. Jest bardzo podobny do tej kamizelki z pierwszego linku -> KZ-10 BIELIK jak widzisz jest nawet tańsza o kilkanaście zloty :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Co to jest cummerbound? Cummerbund to pas stosowany w kamizelkach balistycznych mający na celu odciążenie ramion z ciężaru płyt i ładownic. Jeżeli nie planujesz nosić balistyki lub ich replik - odpuść. Szkoda pieniędzy i kręgosłupa (jeżeli cummerbund jest elastyczny może bardziej przeszkadzać niż pomagać w przypadku braku płyty). No i komfortu. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Geez... "o" mi się niepostrzeżenie wkradło ,ale musiałeś się przyczepić.. ;] Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 (edited) Fakt, przyczepiłem się do drobnego, ale częstego błędu. jeżeli to tylko literówka, przepraszam, każdemu się błędna literka zdarzy. :) Edited October 10, 2011 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts