senkuPH Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Witam. Poważnie myślę nad zakupem repliki m4 od G&P. Chciałbym wymienić w niej front, na coś oszynowanego. Tu moja prośba, czy moglibyście polecić mi jakiś front / konwersję ? Będzie to replika z przeznaczeniem do lasu, więc proszę raczej nie podawać konstrukcji pod CQB. Z góry dziękuję, pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 To odrazu kup coś pod las. Naprzykład, M16A4 z orisowanym frontem. Taniej i lepiej wyjdzie. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 14, 2011 Author Report Share Posted October 14, 2011 (edited) Masz rację, ale z m4 mam pewien rodzaj " uniwersalności ". Poza tym, orisowany front od M16 jakoś do mnie nie przemawia. Przyznam się, chcę czegoś lanserskiego :) Dziękuję za odpowiedź Karmazyt. Bardzo proszę o dalsze propozycje. Edited October 14, 2011 by senkuPH Link to post Share on other sites
Pietracha Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Bardziej lanserskiego? To może konwersja CASV? Albo front Daniel Defense albo JP MadBulla? Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 (edited) Pietraszka czytasz w moich myślach ! :) CASV od King Arms'a ( pytanie tylko, czy ten przedłużony ? ) Daniel Defense ( Dysponujesz linkiem? Będę niezmiernie wdzięczny ) Madbull JP ( kręci mnie wizja właśnie takiej repliki :P ) Czy poza nimi, jest jeszcze coś równie Lanserskiego ? Dziękuję za odpowiedź Pietraszka :) Najmocniej przepraszam, ale nie miałem opcji edycji ( prosiłbym o połączenie tego posta z ostatnim ) Co myślicie o tym froncie ? http://www.wgcshop.com/WGC_Shop/images/gp_aeg_aeg022_l.jpg Bardzo proszę o opinie :) Pozdrawiam. Edited October 16, 2011 by LogaN Link to post Share on other sites
Ru-D Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Ogolnie powinno tutaj pasc bardziej pytanie o KOMPATYBILNOSC tych czesci z M4A1 od G&P, a nie o to co Tobie sie podoba i wyglada bardzie uber pro :) Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 Ogolnie powinno tutaj pasc bardziej pytanie o KOMPATYBILNOSC tych czesci z M4A1 od G&P, a nie o to co Tobie sie podoba i wyglada bardzie uber pro :) A Tobie wydaje się pewnie, że tego nie sprawdziłem -.- ? CASV od KA pasuje do praktycznie wszystkich Emek, prócz CA. Konwersje JP rifles również powinny pasować. Fronty Daniel Defense, pasują od ręki, WGC sprzedaje je na replikach G&P. Mam nadzieję, że wyjaśniłem. Link to post Share on other sites
monak Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 (edited) http://allegro.pl/konwersja-typu-jp-rifles-do-m4-i1867003357.html tu masz JP i dostępne że tak powiem od ręki Edited October 17, 2011 by monak Link to post Share on other sites
Ijet Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 A ja polecam rozejrzeć się na ebay za używką oryginalnego RAS Knight's Armament Co. Można, czego jestem żywym przykładem, wyrwać łoże w dobrym stanie w cenie "markowej" konwersji do AEGa. Jakość nieporównywalna z jakąkolwiek kopią ASG, no i na G&P sprawdzone. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 Monak, dziękuję za fatygę :) Ijet - Niby tak, wszystko fajnie, tylko sprowadzanie go zza granicy, mnie przeraża dosłownie :( Link to post Share on other sites
Ijet Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 (edited) Wystarczy ktoś z paypalem i nie ma się czego bać, tylko czekanie może parę tygodni potrwać.. Ino trzeba pomolestować sprzedawcę, czy aby wyśle do nas. Tu taka niezła opcja: http://www.ebay.com/itm/P-S-Rail-Adapter-System-Knights-Armament-Specs-/270834511740?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0efeaf7c Wprawdzie nie jest to produkt firmy KAC, ale robiony dla US Army według specyfikacji KAC, zatem to to samo. Więcej o tym kontrakcie: http://www.ar15.com/archive/topic.html?b=3&f=12&t=472024 Edited October 18, 2011 by Ijet Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 18, 2011 Author Report Share Posted October 18, 2011 Wygląda przyzwoicie. Niestety zostanę pewnie przy Airsoftowych odpowiednikach. Bardzo dziękuję za fatygę. Serdecznie pozdrawiam, temat można zamknąć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts